Od ljeta besplatan wi-fi na srbijanskim auto-putevima

Srbija nastoji uhvatiti priključak s visoko razvijenim zemljama u pogledu digitalnog razvoja i primjene novih tehnologija. To pokazuje i nastojanje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture čija je ministrica Zorana Mihajlović najavila je da će prije ljeta na autocestama koridora 10 i 11 biti uveden besplatni bežični internet.

wifi3

Wi-fi na saobraćajnicama čija je gradnja takođe u velikom zamahu, tek je želja, ali je potvrđeno da će se u saradnji s Putevima Srbije i Telekomom nastojati do početka ljetne sezone osigurati wi-fi signal na graničnim prijelazima, odmaralištima, naplatnim stanicama i sličnim mjestima.

Besplatni wi-fi postoji u beogradskom javnom prijevozu, međutim, prema pisanju medija, veza je nestabilna i puca zbog ograničenja broja mobilnih telefona koji se mogu odjednom spojiti na mrežu.

“Takve poteškoće sa vezom moramo riješiti kad uvedemo wi-fi na koridorima 10 i 11. Čemu wi-fi u javnom prijevozu ako ga se ne koristi. Treba ga ljudima omogućiti besplatno”, istakla je Mihajlovićeva.

Izvor: cafe.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti