IKEA – najbolji poslodavac u Hrvatskoj

Fini doručak košta oko 0,5 €. Voće, kafa i čaj su besplatni. U kompanijskom restoranu, koji je odvojen od onog za kupce, svaki se dan mijenja ponuda i bitan je kriterij da zaposlenici nemaju istih pet jela koja će se izmjenjivati, nego da jedu kvalitetno i ukusno. Hrana u kompanijskom restoranu je subvencionirana, zaposlenici plaćaju jednu trećinu cijene. Uz obaveznu polusatnu pauzu, postoji i “Fika”, dodatna, mini pauza za zaposlenike koji to žele. Sve to je IKEA, ovogodišnji dobitnik nagrade najboljeg poslodavca po izboru zaposlenika.

IKEA, koja je na hrvatskom tržištu sa svojom robnom kućom u Rugvici tek nekoliko mjeseci, uspjela je izboriti prvo mjesto, na kojem je dugi niz godina bio DM.

Zbog udaljene lokacije njezine robne kuće uvedena je posebna autobusna linija. Svi zaposlenici dobivaju regeres i tzv. božićnicu, iznos koji država ne oporezuje, podijeljen na dva dijela.

Djeca zaposlenih dobivaju božićne darove. Plate su više od prosjeka za ista radna mjesta kod konkurencije. Postoji TACK program. “Tack” znači hvala, a to je naziv za program lojalnosti u kojem kompanija zaposleniku koji je proveo najmanje pet godina u TACK programu uplaćuje određeni novac u interni, kompanijski penzioni fond. Dodatno, zaposleniku koji odluči iz svoje plate izdvajati iznos od 2 posto bruto plate, kompanija dodaje jednako toliko u penzioni fond. Postoji i dodatni One IKEA bonus program, koji osigurava da svi zaposlenici ostvare novčanu stimulaciju kada se dostignu poslovni ciljevi.

ikea1

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti