Ljepotica koja je u historiju ušla iz NAJMISTERIOZNIJEG MOGUĆEG RAZLOGA

Nestanak lijepe plavuše Revelle prava je misterija koja muči policiju i porodicu već više od 20 godina!

ravelle1

Talentovana plesačica Revelle Balmain nestala je 5. novembra 1994. godine u Sydneyu (Australija). Osim jedne cipele, ključeva i torbe sa šminkom, koji su pronađeni razbacani u okolnim ulicama, ni danas ne postoji nijedan trag koji bi razjasnio šta joj se dogodilo.

Cipela koja je pronađena dva dana kasnije, osim što joj je u medijima donijela nadimak “Pepeljuga” bila je prvi znak koji je ukazivao na to da je lijepa plesačica negdje nasilno odvedena ili povrijeđena, ali dvije decenije kasnije ubica (ili otmičar) nije pronađen, uprkos nagradi od 250.000 dolara za bilo kakvu informaciju o Revelle.

Ljepotica sa tajnom

Plavooka igračica i manekenka Ravelle bila je relativno poznati model u Australiji i djevojka kojoj su svi previđali svjetlu budućnost. Međutim, ono što njena porodica, a ni dobar dio javnosti nisu znali, bio je taj da je Ravelle vodila dvostruki život i radila i kao poslovna pratnja.

U vrijeme nestanka 1994. godine pripremala za šestomjesečnu turneju u Japanu, a u noći 5. novembra trebalo je da se nađe sa prijateljicom na piću. Nikada se nije pojavila. Uzbuna je podignuta kada je Revelle propustila i voz koji je išao do Newcastlea kako bi se pozdravila sa majkom.

Nakon što su isplivali detalji o “dodatnom zanimanju” ove ljepotice, policija je otkrila da je na dan nestanka Revelle imala zakazan sastanak sa klijentom Gavinom Summerom. On je policiji priznao da se sa njom vidio tog dana, ali je i dodao da je uveče odvezao Revelle do restorana “Red Tomato” gdje se djevojci gubi svaki trag.

Policija je primijetila ogrebotine na Summerovom vratu, ali je on tvrdio kako ih je dobio za vrijeme surfanja ranije tog mjeseca. Summer je bio glavni optuženi tokom sudske istrage 1998. i 1999. godine, ali nije bilo dovoljno dokaza da se pokrene postupak.

Istraga je dovela i do toga da osoba koja je povezana sa eskort agencijom i čije ime nije objavljeno možda ima veze sa Ravellinim nestankom. Djevojka je tamo radila šest sedmica, a neke njene “kolegice” su ispričale da se Ravel zaljubila i da je najavila da želi da prestane sa poslom. Summer je trebalo da bude njen posljednji klijent.

Nikada razjašnjeni detalji

Detektivi su 2008. objavili kako su došli do novih dokaza koji ukazuju da je Revelle ubijena u jednoj kući u Kingsfordu. U to vrijeme, mediji su objavili da je glavni osumnjičeni za ubistvo – Summer, nestao iz Sydneya.

Poridica Balmain za sve godine potrage prošla je kroz pakao, a nesreća ih nikako nije ostavljala – Ravellin brat se udavio u bazenu, a majka Ivon umrla je 2010. godine, ne saznavši ko je ubio njenu kćerku.

Ipak, njena polusestra Selen ne odustaje od potrage! Za mnogo toga krivi nadležne koji, kako smatra, nisu mnogo pažnje posvetili potrazi za Ravelle onog trenutka kada su saznali da je radila kao poslovna pratnja.

“I dalje vjerujem da će jednog dana ući kroz vrata ili da će se javiti telefonom”, ispričala je jednom prilikom Selen.

Ona i ostatak njene porodice zato i dalje mole sve koji imaju bilo kakve informacije o Ravelle Balmain da im jave i pomognu da se njena misterija konačno riješi.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti