SILIKONI JOJ SPASILI ŽIVOT: Metak probio jednu dojku, završio u drugoj …

Medicinska studija utvrdila je kako je slučaj ranjavanja Kanađanke iz 2018. godine jedinstven u svijetu. Nakon što ju je nepoznati napadač upucao na ulici, otišla je na Hitnu …

grudi

Život žene (30) spasili su silikonski implantati u njenim grudima nakon što je upucana u prsa iz neposredne blizine dok je šetala ulicom u Torontu.

Implantat u lijevoj dojci odbio je metak od  vitalnih organa i skrenuo ga u drugu dojku, prema studiji objavljenoj u medicinskom časopisu SAGE.

Incident iz 2018. godine jedan je od rijetkih u kojima su ženu spasili grudni implantati.

Pacijentica, koja nije imenovana, otišla je na Hitnu pomoć u kanadskom gradu nakon što je, kad ju je nepoznati napadač upucao, osjetila bol u grudima i vidjela krv.

Hirurzi su pronašli jednu ulaznu ranu i izvadili metak ispod njezine desne dojke. Policijski forenzičari su kasnije utvrdili da je riječ o kalibru .40, navodi se u studiji.

Uklonili su joj implantate, a fotografije priložene uz studiju i CT snimke pokazuju da je metak prošao kroz lijevi implantat i zabio se u desni.

S lijeve strane su srce i pluća – kad bi metak ušao u prsa, imala bi puno ozbiljniju, možda opasnu po životnu ozljedu – rekao je hirurg Giancarlo McEvenue, autor studije, za CNN.

Uprkos hicu iz neposredne blizine, žena se izvukla samo sa slomljenim rebrom i oštećenim implantatima.

Potraga za napadačem, međutim, nije urodila plodom.

 – Vatreno oružje nikada nisu pronašli, a onqj koji je pucao ostaje nepoznat – stoji u studiji.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti