SMRT VREBA SA NEBA: Tajna raketa CIA za likvidaciju političkih protivnika SAD-a uveliko je korištena u OVIM državama

Oprobana od Afganistana, preko Sirije do Iraka i Jemena

raketa2

Razvoj rakete, koji je navodno počeo dok je na čelu SAD bio Barack Obama, imao je za cilj izbjegavanje civilnih žrtava tokom američkog djelovanja u Afganistanu, Pakistanu, Iraku, Siriji, Somaliji i Jemenu.

Američka vlada razvila je tajnu raketu zbog izvođenja preciznih vazdušnih napada ‘bez eksplozije’, protiv terorista i njihovih lidera,.

List navodi da neimenovani američki zvaničnici tvrde da će upotreba specijalno dizajnirane nove rakete sa ‘izuzetno preciznom obavještajnom informacijom o lokaciji i okolini cilja’ pomoći da se drastično smanji šteta i da se minimiziraju civilne žrtve.

‘Modifikovana verzija dobro poznatog projektila hellfire, P9-X dizajniran je da probije više od 100 kilograma metala kako bi uništio svoju metu bez povrede pojedinaca i imovine u blizini’, rekli su zvaničnici.

Cilj P9-X je ciljati teroriste koji se štite od američkih vazdušnih napada tako što se ‘sakrivaju među grupama žena i djece kako bi bili izvan dometa’.

U tom smislu list navodi da su i Pentagon i Centralna obavještajna agencija već koristili ovo oružje, ‘pažljivo prikrivajući njegovo postojanje’.

Izvor: alo.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti