Doktori rekli njenom ocu da je PUSTI DA UMRE – a onda se desilo ČUDO!

9-godišnja Zubaida Hasan odrastala je u malom selu u Afganistanu, gdje je živjela običnim životom. Ali jednog dana 2001. godine sve se promijenilo. Zubaida je uključila šporet na plin koji je iznenada eksplodirao.

zuba

Koža na licu joj se istopila na prsa i jedna od njenih ruku zalijepila se za tijelo. Lokalni doktor rekao je Zubaidinom ocu da je njen slučaj beznadežan i upozorio ga da neće preživjeti.

Ali njen otac je odbio pustiti da njegova kćerka umre – a ono što se slijedeće desilo, pravo je čudo.

zuba2

Nakon užasne nesreće, doktori su rekli da ne mogu više ništa uraditi. Rekli su njenom ocu da je odvede kući, stavi na spavanje i pusti da umre. On je odbio odustati. Odveo je Zubaidu u vojnu bazu SAD-a u Kabul, iako obično američka vojna bolnica ne prima civile. Ali kad su doktori vidjeli koliko je djevojčica patila, napravili su iznimku i primili je.

zuba3

Uskoro su je odveli u SAD, gdje je stavljena pod brigu plastičnog hirurga Peter Grossmana, stručnjaka za opekotine.

Zubaida je imala nekoliko operacija, i svaka je zahtijevala presađivanje kože sa drugih dijelova tijela.

zuba4

Uprkos njenoj mladoj dobi, Zubaida je pokazala veliku snagu i odlučnost. Dr.Grossman bio je impresioniran Zubaidom i postali su dobri prijatelji.

Nakon 12 sedmica, Zubaida je naučila engleski, upisala se u školu i stekla mnogo novih prijatelja.

Zahvaljujući napornom trudu doktora – i njenoj snazi – Zubaidino lice obnovljeno je poslije samo godinu dana – i ponovo je mogla pjevati, svirati gitaru i plesati.

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti