HITNO MIJENJAJTE ŠIFRE! Facebook KOMPROMITOVAO profile miliona korisnika!

Facebook je kompromitovao čak nekoliko miliona Instagram profila, zbog čega je bitno da promijenite šifru.

sifre1

Facebook je prije nekoliko nedjelja lozinke preko 600 miliona korisnika čuvao u tekstualnom formatu, bez ikakve enkripcije i što je još gore – stavio ih na uvid grupi od preko 20.000 ljudi, zaposlenih u Facebook mreži. U početku se vjerovalo da je “tek nekoliko hiljada Instagram profila” bilo kompromitovano na isti način, ali prema TechCrunch izveštaju u pitanju je čak nekoliko miliona profila, a ne nekoliko hiljada.

To je potvrdio i Facebook, ali je objasnio i da je to bila nenamjerna greška, koja je ispravljena odmah nakon njenog uočavanja

– U skladu sa praksom svih kompanija i Facebook maskira lozinke, koje korisnici kreiraju prilikom otvaranja profila na društvenoj mreži, koje nisu vidljive zaposlenima – naveli su u Facebook kompaniji nakon potvrde da je uočena greška sa otkrivenim lozinkama otklonjena.

S obzirom na to da su i nalozi u na našim prostorima bili izloženi zaposlenima potrebno je da, radi vaše sigurnosti, promijenite svoje Instagram lozinke. Jedino na taj način bićete sigurni da vam je nalog zaštićen u potpunosti.

Izvor: alo.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti