Zubar je naučio psa da tješi djecu dok im on popravlja zube (FOTO)

Dječji zubar Paul Weiss  iz SAD-a još kao dijete je želio imati psa pa je prije pet godina kući doveo kujicu zlatnog retrivera i nazvao ju Brooke. Jednog dana je s njom šetao parkom i primijetio kako se svi nasmiješe nakon što pogledaju njegovu dlakavu prijateljicu. Počeo je razmišljati kako bi mogla biti od velike pomoći njegovoj u stomatološkoj ambulanti jer su djeca uglavnom u strahu od samog pogleda na zubarsku stolicu.

zubar1

Počeo je istraživati šta sve mora napraviti da bi mu to zakonski bilo dopušteno. Iznenadio se na koliko malo informacija je nailazio. Ipak, odlučio se upustiti u to. Za početak je morao ugovoriti policu osiguranja koja ga pokriva od odgovornosti za dovođenje psa u tu zgradu. Potom je Brooke krenula na školovanje za certificiranog terapeutskog psa iako to zakonom nije bilo obavezno da bi joj bilo dopušteno biti u ordinaciji.

zubar2

Dok je još bila štene Paul ju je naučio osnovne naredbe, a kako je dobrog karaktera, nije bilo potrebno puno treninga da prođe ispit i dobije certifikat. U njegovoj ordinaciji službeno je počela “raditi” u ljeto 2012. godine. Do danas je ordinacija postala vrlo popularna upravo zbog toga što djecu tamo dočeka pas i tješi ih ako se boje zubara. Neka djeca znaju tražiti da legne na njih dok su u zubarskom stolcu, pa ju grle i maze, govore kako ju vole – i tako zaborave na strah. Brooke češće leži ili sjedi pored njih jer nije baš lagana, teži 25 kilograma.

zubar3

Pojedini roditelji izlaze u suzama iz ordinacije dirnuti koliko pozitivno pas djeluje na njihovu prestrašenu djecu. Drugi su presretni jer više ne moraju na silu dovoditi svoje mališane kod zubara, već oni sami pitaju kad će ići, i vesele se tome. Ipak, ima i onih koji ne žele psa u blizini svoje djece pa takve naručuje jedino u vrijeme dok Brooke nije u ordinaciji ili ju stavlja u zasebnu prostoriju dok zahvat nije gotov.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti