Svi im se smiju, ali oni ne obolijevaju od raka – oni su AMIŠI!

Stručnjaci sa Univerziteta u Ohiju pokrenuli su studiju o Amišima kako bi otkrili utiče li njihov nedostatak konvencionalne medicinske zaštite na povećanje rizika od dobijanja raka.

amish

Međutim, ono što su otkrili ih je potpuno šokiralo. Otkriveno je da Amiši imaju znatno manje šanse oboliti od raka u odnosu na ostatak stanovništva, pa su stručnjaci odlučili malo bolje istražiti njihov način života, prehranu i pokušati naći vezu s ovim neočekivanim otkrićem.

Mnogi Amiši ne puše i ne piju i uglavnom nisu promiskuitetni, što je stručnjake dovelo do zaključka da ovakav način života ima važnu ulogu u smanjenju slučajeva raka. Među ostalim faktorima je i količina fizičkog rada.

Mnogi Amiši se bave poljoprivredom, građevinom i drugim poslovima koji zahtijevaju ogromnu količinu fizičke aktivnosti koja ih čini zdravim.

Dok ostatak Amerike sjedi ispred malih ekrana po cijeli dan, Amiši vrijedno rade, uzgajaju usjeve, izrađuju namještaj i građevine i proizvode korisna dobra. Stručnjaci vjeruju da upravo to doprinosi njihovom odličnom zdravlju.

Još jedan važan faktor jeste činjenica da Amiši sami uzgajaju svoju hranu. Koriste se organskim metodama kojima se dobija zdravo voće i povrće, zdravo mlijeko i meso i neobrađena hrana kakvu mnogi Amerikanci, a ni mnogi drugi nikada neće ni probati.

Iako mnogi ismijavaju njihov način života, smatraju ih zaostalima i primitivnima, posvećenost Amiša “prostom” životu uz čistu lokalnu hranu koja im donosi dobro zdravlje predstavlja način života o kojem zapravo ostatak svijeta može samo sanjati.

Više pogledajte u priloženom videu:

Izvor: novi-svjetski-poredak.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti