Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji ovaj čovjek je spašen sa pustog ostrva na kojem je proveo 9 godina

Adam i njegovi prijatelji su krenuli na put iz Liverpula, 2006. godine. Trebali su da dođu do Havaja Atlantskim okeanom, pa preko Paname.

Kada su prošli Panamu i zaplovili Pacifikom, dogodila se strašna oluja, koje je onesvjestila Adama, a njegove prijatelje bacila u more. Kada je došao svijesti shvatio je da se nalazi na ostrvu – pustom ostrvu. U početku je bilo veoma teško, teže nego što je Adam zamislio. Imao je zalihe vode, jer je napravio kolektor za kišu, čime je skupio veliku količinu kišnice i riješio problem sa pijaćom vodom.

Uspio je da napravi i sklonište, ali je ono bilo brzo uništeno. Krenuo je da pravi drugo i trebalo mu je nevjerovatnih 11 nedjelja da isječe drvo školjkom, koje je upotrijebio kao osnovu drugog skloništa.

Najveći problem je bio naći hranu. Postojale su divlje koze, ali je njihovo hvatanje bilo izuzetno teško. Srećom, jedna se zaglavila u žbunju, pa ju je Adam uhvatio i ubio. Adam je i sam rekao kako je od lova i samog života na ostrvu fizički dosta ojačao.

Svakoga dana je radio sklekove, zgibove i čučnjeve. Redovno je trčao da bi ostao u fizičkoj kondiciji. Pored sve fizičke spreme, najteže je bilo održati mentalno zdravlje jer je bio sam na ostrvu. Zato je i pokušavao da se bavi različitim stvarima dok je čekao spas.

Adam je napravio veliki “SOS” znak na plaži nadajući se da će ga neko vidjeti i priteći mu u pomoć.

Kada je jednog dana primjetio avion, shvatio je da je spašen. Avion je kružio je oko njega neko vrijeme, dok mu je Adam mahao.

Iz aviona su mu bacili hranu, vodu, komplet za prvu pomoć kao i radio da se čuje sa pilotom. Kada je upitao kako su ga pronašli, pilot mu je rekao da je čovek koji radi u Google-u na satelitskim mapama vidio njegov SOS znak i obavjestio nadležne.

adam1

Izvor: noviporedak.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti