Banja Luka: Za nekoliko sati našli posao momku koji je ostao sam na ulici

Da jedna Facebook objava može udružiti građane spremne pomoći, pokazao je i primjer iz Banjaluke, kada su momku koji je ostao na ulici za samo par sati pronašli posao i pružili privremenu pomoć.

ulica3

Stefan iz Banjaluke, prošlog mjeseca je napustio Dom “Rada Vranješević” i našao se potpuno sam na ulici, bez toplog kreveta i obroka. Stefanovu situaciju neko je podijelio sa građanima na popularnoj Facebook stranici ‘Spotted Banjaluka’, a odmah poslije toga mu se telefon usijao od poziva.

– Zvalo me desetine ljudi, svi su spremni pomoći. Jedan momak mi je dao 20 KM, da imam danas, a sutra već idem na razgovor za posao. Hvala svima koji su mi se javili u ovih par sati, nadam se da ću uskoro naći i smještaj – rekao je Stefan, koji ima 20 godina.

Ovaj slučaj još jedan je primjer građanske solidarnosti, ali i pokazatelj kako često završe djeca koja odrastu u domu bez roditeljskog staranja. Stefan je sada sretan na nesebičnoj pomoći, te se nada da će uskoro naći i smještaj koji će moći plaćati od svoje plate.

Izvor: haber.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti