Zemlje sa najugodnijim klimatskim uslovima

Kažu da nam se bar jednom u životu ukaže prilika da se preselimo u neku drugu zemlju, da iskusimo neko drugo podneblje. Jedna od najboljih stvari o preseljenju u inostranstvo je da ukoliko ste u prilici da birate zemlju, onda možete pronaći i onu u kojoj klima je bolja nego kod vas. Pobjeći od oštre zime i tmurnih kišovitih dana i premjestiti se na mjesto gdje je vrijeme bolje uvijek zvuči dobro.

Zanimaju li vas kupanje i sunce? Možda i surfanje? Vaš najbolji izbor klime bi vas mogao odvesti u Meksiko, Belize ili Španiju. Ili možda čist vazduh i planinski krajolik? Najbolji izbor bi bile uzvisine Ekvadora, Argentine ili Italije. Svijet je veliko mjesto, puno je mjesta za odabir.

Jedna od nama bližih destinacija je ostrvska država Republika Malta sa prosjekom od čak 5,2 sunčana sata dnevno – čak i u decembru!

Usidrena u gotovo u samom središtu Sredozemnog mora, 60 km od italijanskog ostrva Sicilije, Malta je mjesto gdje proljeće dolazi rano, već krajem februara. Mraz i snijeg su ovdje uglavnom nepoznati, a temperatura od 20 stepeni celzijusa je normalna čak i u novembru.

Evropa vam je odmah iza leđa – postoje redovne brodske linije do Sicilije; put traje oko 90 minuta.

malta

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti