Viđate li vrane svugdje? Obratite pažnju na poruku jer se pojavljuju samo u vrijeme prijeke potrebe

Vrane su simbol misterija, smrti, magije i intriga …

crow

One su zaradile svoje mjesto u fikciji kao uglavnom negativni elementi, ali tradicionalno imaju nešto dinamičnije i raznolikije postojanje.

Vrane po raznim predanjima i legendama mogu s lakoćom putovati različitim dimenzijama kao što su carstvo snova, zemlja mrtvih. One često nose poruke s ovoga i onoga svijeta. One su vrlo inteligentne, kao i većina primata, u stvari i imaju složene metode u međusobnoj konverzaciji. U kombinaciji s visoko razvijenom memorijom, njihovo ponašanje se razlikuje od bilo koje druge porodice ptica.

Promjena

U svim kulturama, vrane su vjesnici promjene. One predstavljaju duboke i snažne elemente prirode. Prisutne su gdje god postoji život i smrt. One ne podliježu istim hirovima kao ostale ptice.

Ako se odluče otići negdje, to je zato što one to žele, ne zato što njihov opstanak ovisi o tome. Time njihovi izbori destinacija izgledaju još čudnije.

Magija ili vidovitost

Vrane su često povezane s magijom i nevidljivim silama. Poznato je da su čarobni pratitelji vještica i one će često biti u obliku vrane. Kada se vrane pojavljuju u snovima, znači da postoje elementi istine u snu.

To takođe može značiti da viša sila ili duh pokušava razgovarati s vama. Obratite pažnju na poruku jer se vrane pojavljuju samo u vrijeme prijeke potrebe.

Vrane imaju sposobnost viđenja duše našeg sebstva. Kao rezultat toga, ako vrana stupa u interakciju s vama, obratite pažnju na dublji smisao, pošto vrane ne stupaju olako u interakciju ni sa kim.

Smrt

To je najpoznatija povezanost s vranama. Mnoge kulture imaju znanja u kojima vrana igra ulogu u vođenju duše. Širom svijeta vrane se mogu vidjeti na grobljima, te su uvijek viđene kako se okupljaju po ratištima.

Vrane se mogu pojaviti nakon što neko umre, a mogu isporučiti i poruku od pokojnika.

Pojava vrane ne ukazuje uvijek na skoru smrt neke osobe.

Njena pojava, takođe, može značiti da je smrt vrebala, ali je otišla dalje.

Izvor: atma.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti