VELIKA GESTA SLAVNE GLUMICE: Natalie Portman odbila primiti nagradu u Izraelu!

Američka glumica je preko zastupnika poručila da su je nedavni događaji u Pojasu Gaze “izuzetno uznemirili”.

natalie

Izraelsko-američka glumica Natalie Portman odbila je doći na svečanost u Izraelu na kojoj je trebala primiti prestižnu nagradu zbog “uznemirujućih” događaja u zemlji, izjavili su organizatori dodajući da je dodjela nagrade otkazana.

Zadnjih sedmica međunarodna zajednica je kritikovala Izrael zbog korištenja smrtonosne sile u sukobima s Palestincima uzduž granice s Gazom. Trideset i jedan Palestinac je ubijen a stotine su ranjene. Izrael navodi da radi ono što mora kako bi odbranio svoju granicu.

Fondacija koja dodjeljuje nagradu “Genesis” objavila je na svojoj internetskoj stranici kako ih je zastupnik obavijestio da su je nedavni događaji u Izraelu “izuzetno uznemirili” te da Portman, ovogodišnja dobitnica priznanja, neće doći na svečanost dodjele u junu u Izraelu.

Fondacija je izrazila bojazan da će odluka Natalie Portman “dovesti do toga da se filantropska inicijativa ispolitizuje.”

Nagrada “Genesis” dodjeljuje se kao priznanje onima “koji služe kao inspiracija drugima svojim izvanrednim profesionalnim dostignućima uz posvećenost židovskoj zajednici i židovskim vrijednostima.”

Izvor: jutarnji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti