Usvojila je 4 ostavljene djevojčice: Nakon 9 mjeseci, dobila je poziv od kojeg joj se stvorila knedla u grlu

Lacey Dunkin oduvijek je željela postati majka. Kako bi to ostvarila, morala je da usvoji dijete. Igrom slučaja, usvojila je 4 sestre, ali to nije bilo sve!

family6

Nakon mnogo posla i mnogo strpljenja Lacey Dunkin je 2011. godine dobila dozvolu da usvoji dijete. Neko ju je tada kontaktirao i upitao da li bi usvojila, ne jednu djevojčicu, već i njene 3 sestre.

Nije prošlo mnogo vremena, a djevojčice su se uselile u njen dom, međutim ni tada sve nije bilo gotovo.

Nakon 9 mjeseci zajedničkog života, biološka majka djevojčica kontaktirala je Lacey i rekla da je povratila starateljstvo nad djecom. Mjesec dana nakon toga, njihova biološka majka je opet zvala, imala je nove vijesti …

Majka je ipak riješila da je najbolje da djevojčice ostanu sa Lacey, ali je imala jedan uslov, da prihvati i novorođenu bebu, kako bi sve sestre bile zajedno.

Lacey je nakon toga usvojila čak i šestu kćerku, samo kako bi sestre bile zajedno pod istim krovom. Prošlo je više od 3 godine kakko je Lacey usvojila Sofiju, Natali, Melani, Kajli, Leu i Sesili.

“Bila sam nominovana da postavim fotografiju koja me čini ponosnom i sretnom majkom. Ja sam odabrala ovu fotografiju.”

family5

“Odabrala sam ovu fotografiju, ne zato što je lijepa, već zbog uspomena koje nosi sa sobom. Sjećanje na haos i stresove koji su prethodili ovoj fotografiji mene i mojih djevojaka.”

“Ono što ne vidite jeste bol koji sam osjećala, vrištanje u meni, pregovaranje i moljenje. Samo sam željela da ova fotografija nastane.”

“Ova fotografija me podsjeća na to da je, ma koliko teško bilo, život lijep. Da dijamanti nastaju pod pritiskom i da stvari ne moraju biti savršene kako bi bile divne.”

Izvor: magazin.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti