Upozoravajući znakovi da vaše srce ne radi kako treba: Posljednji simptom može biti eliminatoran

Muškarci i žene su  podjednako pogođeni bolestima srca, a postoje i mnogi znakovi i upozorenja koja nas obavještavaju o problemima srca.

legss

Pogledajte osam čestih znakova upozorenja na srčane bolesti na koje biste trebali obratiti pažnju dok ne bude kasno.

Bol koja se širi prema ruci 

Mnogi muškarci u lijevoj ruci osjećaju bol, žene imaju takvu bol u istoj ili čak i obje ruke. Neke žene su kazale kako su doživjele neuobičajenu bol u laktovima prije srčanog udara. Događa se jer bol iz vašeg srca putuje u kičmenu moždinu, gdje su povezani mnogi nervi vašeg tijela, vaš mozak je zbunjen, pa misli da bol dolazi iz vaše ruke.

Kašalj koji ne prestaje

Kašljanje može uzrokovati niz različitih problema, takođe može biti znak kardiovaskularnih bolesti, a postojan kašalj koji proizvodi ružičastu tekućinu koja sadrži krv, veoma je čest kod zatajenja srca. Kašalj je podsimptom mnogo ozbiljnijeg simptoma, kao što je slučaj iznenadnog gubitka daha.

Otečene noge, stopala i članci

Kad vaše srce ne radi kako treba, tekućina iz vaših krvnih žila curi u okolna tkiva, vaše noge u tom slučaju najčešće stradaju, jednostavno zbog gravitacije.

Naziva se periferni edem, imaju ga mnogi ljudi koji i nemaju srčane bolesti, a to je veoma uobičajen simptom među pacijentima srčanih bolesti, pa biste trebali obratiti pažnju na njega.

Pored opisanih, tu su i slijedeći znakovi:

– Manjak apetita i osjećaj mučnine

– Ekstremna anksioznost

–  Gubitak svijesti

– Blijedilo kože 

– Osip na koži

Izvor: dobardan.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti