UMRLA JE OD RAKA U 27. GODINI, A NJENO PISMO BI SVAKO TREBAO PROČITATI: Roditelji su ga našli 24 sata prije njene smrti

Sve vrijeme je razmišljala o svojoj smrti, a čak je i o tome napisala dirljivo pismo na Facebooku, koje je njena porodica našla 24 sata ranije

holly1

Rijetko kome padne na pamet misao da će umrijeti mlad, ali to nije bio slučaj sa Holly Butcher kojoj je dijagnostikovan maligni tumor u 26 godini.

Svakodnevno je morala da razmišlja o kraju života i znala je da će uskoro umreti. Preminula je godinu dana kasnije, u 27. godini.

Napisala dirljivo pismo na Facebooku, koje je njena porodica našla 24 sata ranije.

Prenosimo vam njeno pismo:

“Nerealno je da razmišljate o smrti u 26. godini, to je jedna od stvari koju ignorišete. Uvijek sam maštala da ostarim, da imam porodicu, da nađem ljubav svog života i imam puno djece. Jako boli što to neću imati.

Svaki trenuci u životu su prolazni, krhki i nepredvidivi. Svaki dan koji je pred nama je poklon, a ne ono što je dato. Sada imam 26 godina. Ne želim da umrem. Želim da živim, da budem sretna. To dugujem svojim najdražima, ali ne zavisi od mene.

Ne pišem ovo zato što se bojim smrti, nego jednostavno ne mogu da ignorišem ono što je neizbježno. Samo želim da napomenem da ljudi treba da prestanu da se brinu i sikiraju o malim, nebitnim, bezazlenim stavrima iz svakodnevnice. Svakog čeka svoja sudbina.

holly2

Mnogo sam razmišljala ovih posljednjih nekoliko mjeseci svog života. Naravno, takve stvari mi dođu na pamet usred noći kada ne mogu mirno da zaspim.

Ove godine, kada ste razmišljali o bezveznim stvarima, pomislite samo na nekog ko se zaista suočava sa problemima. Budite zahvalni vašim sitnicama koje vas svakodnevno muče, jer postoje i mnogo krupnije stvari. Nikako nemojte zbog toga da kvarite raspoloženje drugim ljudima.

Kada to uradite, izađite napolje i udahnite duboko. pokupite sav vazduh koji može da vam stane u pluća, pogledajte kako je lijep prizor plavo nebo i zeleno drveće. Razmisli koliko si sretan što možeš da uradiš samo to – da dišeš, da udahneš vazduh.

Gledam kako moje tijelo gubi moć, kako mi je kraj blizu. Sve što želim je to da proslavim još jedan Božić ili rođendan sa svojom porodicom ili još jedan dan sa svojim dečkom ili psom.

Slušam ljude koji se žale na težak posao ili da ne mogu da ostvare neke planove koji su zacrtali … Budite zadovoljni i zahvalni što ste fizički sposobni i što niste bolesni.”

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti