HAOS U NJEMAČKOJ ZBOG SRBIJANSKOG AUTOBUSA: Policajci krenuli u kontrolu vozila i ostali u ŠOKU kada su vidjeli šta je u rezervoaru

Autobus srpskog prijevoznika isključen je iz saobraćaja 21. novembra u njemačkom gradu Kelnu, zbog kako se navodi u policijskom saopštenju, kršenja nekoliko tehničkih propisa u putničkom saobraćaju.

autobus

Službenici carinske policije su zajedno sa pripadnicima policije kontrolisali saobraćaj na autobuskoj stanici koja se nalazi kod aerodroma u Kelnu.

Njemački službenici su otkrili da dva vozača autobusa nisu mogla da obezbjede potrebne dokumente.

Kako se navodi u saopštenju policije, kao posebno opasnu, policija je istakla tehničku promjenu u sistemu rezervoara u autobusu.

– Tu su dodatni dizelski rezervoari neprofesionalno integrisani u sistem goriva. Posebno eksplozivni bili su plastični kontejneri koji su fiksirani samo gumama, kablovskim vezicama i ljepljivom trakom. Pored toga dodatno instalirane cijevi za gorivo nisu bile čvrste – navodi se u saopštenju.

Kako se dalje navodi, navodno je postojala opasnost od požara pa su njemački službenici zamolili putnike da odmah napuste autobus i da nastave putovanje drugim prevoznim sredstvom.

U policijskom saopštenju se navodi da su pronađeni i nedostaci u sistemu kočenja.

– Policija je napisala izvještaj, a dvojicu vozača i vlasnika očekuju određene kazne – kaže se u saopštenju.

Izvor: blic.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti