TEORIJA ZAVJERE ILI … Einstein je dobio poziv da prouči NLO i vanzemaljce iz Roswella?!

Kako se tvrdi u jednom intervjuu Albert Einstein tajno je pozvan u SAD da prouči  leteći tanjir – NLO, iz Roswella!

Ako je vjerovati izjavi koju je dala njegova pomoćnica Dr. Shirley Wright u intervjuju pred njenu smrt, Einstein je bio pozvan od strane američkih vojnih službi da prouči NLO i da pogleda vanzemaljce.

Dr. Wright je rekla da je bila sa njim na tajnom putovanju u pustinju u Novom Meksiku, SAD odnosno današnji Area 51.

Ona je u seriji snimaka snimljenih neposredno prije njene smrti 2015. godine, detaljno opisala šta su vidjeli, a javnost je sa ovim misterioznim događajem upoznata tek nedavno piše britanski Sun.

Dr Wright je rekla da je vanzemaljska letjelica – NLO koji se navodno srušio u julu 1947. – izgledala oštećena sa jedne strane. Ona je dodala: “Bio je u obliku diska, nekako konkavno. Njegova veličina je iznosila do jedne četvrtine poda hangara u koji je bio smješten.”

“Tijelo broda je bilo ono što bih danas nazvali prilično reflektujućim materijalom, ali kada biste mu prišli blizu, bilo je prilično jednolično.”

“Bili su veoma radoznali od kakvog materijala je napravljen NLO. Objekat je bio okružen čuvarima, fotografima i stručnjacima koji su ga proučavali”, tvrdila je pomoćnica Alberta Einsteina.

Einstein je proučavao NLO-ov ‘pogonski sistem’, tvrdi Dr. Wright.

Ona je rekla: “Uopšte ga nije uznemirilo gledanje stvarnih dokaza. Nisam zabilježila u svojim zapisima njegove prve komentare, ali je rekao nešto u smislu da nije iznenađen što su došli na Zemlju.”

“To mu je dalo nadu da možemo da naučimo više o univerzumu. Kontakt, rekao je, bi trebalo da bude korist za oba naša svijeta”, dodala je Dr Shirley Wright.

Takođe je izjavila da su njoj i Einsteinu pokazani i leševi pet vanzemaljaca iz Roswella a još nekim specijalistima je bilo dozvoljeno da ih bliže pogledaju.

“Meni su sva petorica izgledala isto. Bili su visoki oko 1.5 metar bez kose, velike glave i ogromnih tamnih očiju, a koža im je bila siva sa blagom zelenkastom nijansom. Uglavnom njihova tijela nisu bila otkrivena, bili su obučeni u pripijena odijela. Ali čula sam da nisu imali pupak ili genitalije.”

Navodni vanzemaljac iz Roswella, isječak iz navodne autopsije

Einstein je napisao izvještaj o (navodnim) vanzemaljcima iz Roswella a Dr Wright, koja je doktorirala fizičku hemiju i fizičke nauke, naređeno je da ‘drži jezik za zubima’.

Ispričala je kako je izabrana među brojnim talentovanim studentima da radi za Einsteina na Univerzitetu Princeton tokom ljeta 1947.

Čuvala je ovu tajnu za sebe skoro sedam decenija, ali je ipak odbila da sa njom ode u grob. Neposredno prije smrti 2015. u 85. godini, pristala je da bude intervjuisana od strane vrhunskog lovca na NLO Sheile Franklin.

Snimci su sada prvi put objavljeni u javnosti.

Sam Einstein je dugo vjerovao u vanzemaljski život.

U intervjuu 1920. rekao je: “Postoji svaki razlog da se vjeruje da su Mars i druge planete naseljene. Zašto bi Zemlja bila jedina planeta koja podržava ljudski život? Nije jedinstvena ni u jednom drugom pogledu.”

Britanski stručnjak za NLO Philip Mantle rekao je: “Prošla je i 75. godišnjica Rozvela i svi oni koji su bili umješani u ovaj događaj sada su preminuli.”

Tzv. Roswell incident fascinira istraživače NLO-a više od 70 godina. Nedavno je negativ sa filmom od 16 mm za koji se tvrdi da prikazuje autopsiju vanzemaljaca iz Roswella prodat za 71.000 britanskih funti.

Izvor: zanimljivostidana.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti