PRIRODNI ANTIBIOTIK, TREBA VAM 1 ČAŠA DNEVNO! Sprečava infekcije, uništava gljivice, čuva žuč i želudac!

Rimljani su se svojevremeno kunuli u ovaj napitak

zalf

Postoji izreka još iz doba starog Rima, koja kaže: “Ko želi da živi dugo, neka pije žalfiju u maju”. Ova izreka nam govori da su Rimljani vjerovali da ukoliko pijete žalfiju na proljeće, pripremićete svoj organizam za sve izazove po zdravlje koje donosi zima.

Žalfija se primjenjuje i za relaksaciju, kod nervoze, napetosti, anksioznosti i vrtoglavice. Dobro se pokazala kod smanjenja umora, nervne iscrpljenosti i oslabljenog imuniteta.

Žalfija kao antiseptik se primjenjuje za ispiranje grla kod upala i afti u grlu i ustima. Žalfija djeluje i antimikrobno i spazmolitično (opušta mišiće). Smanjuje pojačano lučenje pljuvačke i reguliše znojenje. Žalfija je prirodni konzervans, jer djeluje antimikrobno.

Žalfija se spolja primjenjuje za zaustavljanje krvarenja i dezinfekciju rana i čireva. Pošto djeluje spazmolitički, koristi se i za inhalaciju kod astme, bronhitisa, ali i kod infekcija disajnih puteva.

Najčešće se koristi u vidu čaja, tinkture, etarskog ulja, u zavisnosti od problema sa kojim se suočavate i gdje je lokalizovan.

U svakom slučaju, njena ljekovita svojstva su široka i moćna, pa je vrijedi koristiti i kao preventivu svih pomenutih stanja, jer će ojačati vaš imunitet i izbalansirati rad sistema unutrašnjih organa.

Izvor: espreso.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti