Prebacite njegu kose na ljetni režim

Vaša kosa će narednih mjeseci biti izložena raznim štetnim uticajima, a mi znamo kako ćete je najbolje zaštititi

summer

Jako sunce, visoke temperature, hlor, morska so, stalna izloženost vlagi … vaša kosa će se s početkom vrućih dana naći na velikom testu, a da i dalje ostane sjajna, zdrava i njegovana, slijedite ovih 6 pravila i sve će biti OK:

1. Trebat će vam češalj sa širokim zupcima

Ljeti je vaša kosa često mokra – i često ćete dolaziti u iskušenje je počešljati. Ipak, vaša najdraža četka sada nije najbolji izbor – kad je kosa mokra, tada je najkrhkija. Češalj sa širokim zupcima je najnježniji alat za raspetljavanje mokre kose – ako ga već nemate, obavezno nabavite.

2. Zaboravite pegle i figara

Vašoj kosi je ionako vruće, a zamislite još da je grijete peglom. Opustite se – ovo ljeto u trendu su brze i jednostavne frizure: prirodni valovi ili visoko zavezan rep su win-win situacija, i trendi i jednostavno.

3. Otkrijte ulja

Ulja će vratiti vlagu kosi koja je bila izložena suncu, morskoj soli ili hloru. Uz samo nekoliko kapi postići ćete efekt sjajne, njegovane kose, a ulja će je i zaštititi.

4. Maska je obavezna

Barem jednom sedmično nanesite masku za kosu, to će je učiniti snažnijom i glatkom. Napomena: ako vam je kosa obojena, nemojte ostaviti masku da djeluje duže od 10 minuta jer nakon isteka tog vremena, maska može uništiti molekule boje.

5. Stilizujte s pjenom

Ako želite postići efekt ljetnih valova, onda trebate dobru pjenu za kosu. Ona neće otežati frizuru i lakše će pomoći oblikovati valove. Koristite prije sušenja fenom ili, još bolje, nanesite na vlažnu kosu i pustite da se prirodno osuši.

6. Zaštitite je od sunca

Nosite šešire, kape, ali i preparate s UV zaštitom. Danas postoji velik broj preparata za kosu koji su namijenjeni baš za ljeto i sadrže zaštitni faktor pa će pomoći da se kosa ne isuši i da vaša boja ne izblijedi na suncu.

Izvor: grazia.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti