Šta vam paše: Najbolji vodič za odabir frizure prema obliku lica

Ova odlična infografika na savršen način prikazuje kako odrediti svoj oblik lica te koje vam frizure najbolje odgovaraju uz njega. Izradila ih je Askthik Rakimova.

Ovalno lice

li e2

Žene koje imaju ovaj oblik lica mogu uživati – gotovo nema frizure da im neće pristajati. No kako bi najbolje istaknuli vrline svog lica za njih će biti idealna – srednja dužina kose, lagani valovi ili bob frizura.

Okruglo lice

lice2

Ako imate ovaj oblik idealna frizura će biti ona koja će vam pomoći da lice malo vizuelno izdužite. Ne bi se trebali šišati kraće od brade.

Idealne frizure za vas su duga ravna kosa, duge šiške ili dugi nisko svezani rep s puštenim dugim šiškama.

Pravougaono lice

lice3

Ovo lice ima izražene kosti čeljusti i jagodice. Njemu će najbolje pristajati duga ravna kosa sa šiškama, lagani valovi na srednje dugoj kosi sa šiškama ili bob sa šiškama.

Srcolik oblik

lice5

Ovo lice podsjeća na srce ili slovo V. Definiše ga jasno izražena brada, a najbolje će mu pristajati frizure koje će pažnju preusmjeriti na oči i jagodice. To su srednje duga kosa stepenasto podšišana, lagani valovi na srednje dugoj kosi i rep sa strane s dugim šiškama.

Dijamantni oblik lica

lice4

Ako imate ovaj oblik lica idealno će vam stajati frizure koje će malo smekšati izraženost jagodičnih kostiju. To su srednje duga kosa prebačena na stranu, guste šiške na srednje dugoj valovitoj kosi i pixie stil.

Kockasto lice

lice6

Ovaj oblik lica je cijeli izražajan. Frizure koje lagano prelaze preko obraza malo će ublažiti kockasti izgled. Najbolje će pristajati slojevito ošišana kosa, duga kosa s kovrčama i kratke šiške na stranu na dugoj ravnoj kosi.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti