Pismo oca sinu koje svi treba da pročitaju

Ovo je pismo jednog oca koji je svom sinu na genijalan način objasnio jedini pravi razlog zašto bi se trebao oženiti kada odraste.

“Dragi sine, čini se kao si juče kakio u pelenu, a danas smo već došli do toga da pričamo o seksu.

Ipak, prije nego što se bacimo na temu seksa, želio bih da ti objasnim neke stvari o braku. Tačnije, želim da ti otkrijem jedini dobar razlog zbog kojeg bi trebalo da se oženiš, a koji će ti pomoći da shvatiš sva ostala područja pa i seks.

Vjerovatno ćeš jednog dana poželjeti da se oženiš, a lako bi se moglo dogoditi da to učiniš iz pogrešnih razloga. Jedan od njih je svakako i ideja o tome da će te brak usrećiti. Nikada nemoj to raditi jer to je siguran put prema razvodu.

Postoje divni brakovi, a oni opstaju iz jednog jedinog razloga, a to je ujedno i jedini razlog zašto bi neko i trebalo da se oženi: svakodnevno i međusobno žrtvovanje vlastitog ega.

Ja ego doživljavam kao dio koji štiti moje srce. Svi smo mi rođeni s dobrim srcem, samo što je ono ponekad u opasnosti kada nam se, na primjer, neko ruga i tada osetimo potrebu da ga zaštitimo.

Kako starimo, naš um stvara “štit” oko našeg srca kako bi nas poštedio svih negativnih uticaja. To je sasvim normalno i događa se svima.

Kada smo mlađi, taj most služi da se odbranimo od neželjenih gostiju u našim srcima. S vremenom ipak shvatimo da je napad najbolja obrana. Počinjemo da napadamo druge, postajemo grubi, a zapravo se branimo od toga da nas neko ne povrijedi.

Ponekad je to ključno za preživljavanje u okrutnom svijetu, ali u većini slučajeva ipak nije.

Tako se brane svi – i muškarci i žene. Oružja se malkice razlikuju, ali je poenta jednaka – bojimo se da nas neko neće zavoljeti i na taj se način branimo od patnje. I tu se javljaju potencijalni problemi u braku.

Ako misliš da je tvoj ego bitan za opstanak u braku, gadno se varaš. Pravi muškarac zna kada treba da smanji brzinu i ostavi ego po strani. Ista stvar važi i za žene.

Dakle, koja je tajna srećnog braka? Udati se ili oženiti za nekoga ko ulazi u brak iz tog istog razloga.

Ukratko, oženi onu koja je spremna da krene u ludu avanturu sa svim usponima i padovima koje će savladati sa tobom. I samo, jedino i isključivo s tobom.

Ja sam svoje rekao.

Tata

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti