Pamti sve detalje svoje smrti: Dječak tvrdi da je reinkarnacija pilota iz Drugog svjetskog rata!

Dječak James Leinenger iz Louisiane, SAD tvrdi da je u prošlom životu bio pilot aviona odnosno da je on reinkarnacija pilota iz Drugog svjetskog rata!

Iako je ova zanimljiva priča stara više godina i dan danas pobuđuje veliku pažnju stručnjaka, psihologa, istaživača onostranog i drugih.

James Leinenger gaji ljubav prema avijaciji od svoje druge godine. Njegova strast prema avionima se promijenila jedne večeri 2002. godine kada je imao noćnu moru.

Dječak se probudio vrišteći nakon što je u snu doživio avionsku nesreću, gdje ga je oborio avion sa crvenim suncem — japanski avion.

Porodica dječaka Jamesa je tada bila uvjerena da on reinkarnacija pilota nakon što je počeo da doživljava nove snove i sjećanja odnosno da tvrdi kako je on poginuli pilot poručnik James McCready Huston.

Poručnik Huston je bio borbeni pilot iz Drugog svjetskog rata iz Pensilvanije koji je poginuo u Iwo Jimi, u Japanu, više od 50 godina prije Jamesovog rođenja.

Prema riječima Jamesove majke, Andree, on bi iz sveg glasa vrištao:

“Avion u plamenu, ne mogu da izađem, pomozite!”, dok je udarao i pokazivao na plafon tokom svog spavanja.

Jednom drugom prilikom, James je rekao svojim roditeljima, koji navodno nisu imali saznanja o avionima, da je tokom Drugog svjetskog rata upravljao avionom pod nazivom “Corsair” sa broda zvanog “Natoma”.

Ovaj dječakov komentar natjerao je Jamesovog oca, Brucea, da uradi neka istraživanja i kasnije je otkrio da je postojao mali nosač za pratnju pod nazivom Natoma Bay.

Ovaj avion je učestvovao u bici kod Iwo Jime, a pilot mu je bio poručnik Huston koji je nažalost poginuo na nosaču nakon što ga je japanska letjelica udarila 3. marta 1945. godine.

Nakon što je Bruce završio svoje istraživanje o pilotu borbenog aviona, on i njegova supruga su napisali pismo sestri poručnika Hustona, Anne Barron, o svom dječaku i ona takođe vjeruje u to, da je mladi James reinkarnacija njenog pokojnog brata.

Ona je za ABC News rekla: “Dijete je bilo toliko ubjedljivo u sjećanjima o svim stvarima mada ne postoji način na koji bi ih mogao da zna.”

Psiholog Jim Taker rekao je za Nacionalni javni radio (NPR) da se avion poručnika Hustona srušio upravo onako kako je opisao mladi James Leininger.

Psiholog sa Univerziteta Virginije, koji je proučavao 2.500 slučajeva djece sa sjećanjima na prošle živote -reinakrnacije, objasnio je:

“Avion Jamesa Hustona se srušio upravo onako kako je James Leininger opisao – dobio je udar u motor, eksplodirao, zapalio se, pao u vodu i brzo potonuo. A sve to je pratio pilot aviona pored njegovog koji se zvao Jack Larsen.”

Kada je radio voditeljka Rachel Martin pitala psihologa da li je priča mogla proizaći iz Jamesove mašte, Jim je odbio tu tvrdnju!

Rekao je: “Da nismo bili u mogućnosti da potvrdimo da je ono što je dijete istinita priča o nekome ko je umro, onda biste to sigurno mogli označiti kao fantaziju.”

“Ali James Huston, je bio tako nepoznat, mislim – bio je pilot koji je ubijen pre 50 godina; i bio je iz Pensilvanije, a mali James je iz Louisiane – smatram da je apsolutno nemoguće da je dvogodišnji dječak na neki način došao do ovih informacija, bar ne na neki normalan način.”

Izvor: zanimljivostidana.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti