Ovo je gradić iznad kojeg stalno lete NLO-i, neki tvrde da su i sretali vanzemaljce, ali u javnosti se o njemu uglavnom šuti

‘Puno je teorija. Zadnja kaže da nas posjećuju putnici kroz vrijeme’, kazao je vijećnik Billy Buchanan

Bonnybridge. Tako se zove gradić u Škotskoj koji je specifičan po tome što se smatra mjestom s najviše viđenja NLO-a na svijetu! Nalazi se 5,5 kilometara zapadno od Falkirka, 8,5 kilometara sjeveroistočno od Cumbernaulda i 13 kilometara južno-jugozapadno od Stirlinga, u trokutu koju nastanjuje otprilike 165 hiljada ljudi.

A od spomenutog broja mještana njih najmanje 60 hiljada vjeruje da je vidjelo nepoznate leteće objekte!

Izjava je to vijećnika Billyja Buchanana iz Bonnybridgea, čovjeka koji se na toj dužnosti nalazi preko 25 godina i kojeg gotovo niko ne drži neozbiljnim zbog tvrdnje da je jednom prilikom susreo vanzemaljca.

“Da, još uvijek viđamo nepoznate leteće objekte, i to u pravilu svake sedmice”, kazao je u vanrednom i tek nedavno objavljenom kratkom dokumentarnom filmu o tom mjestu, odnosno fenomenu.

“Puno je teorija. Zadnja kaže da nas posjećuju putnici kroz vrijeme. Ljudi su počeli vjerovati da su Amerikanci, Britanci i Rusi savladali putovanje kroz vrijeme i da su oni ti koje susrećemo.”

“Naravno, nagađa se i o tome da se negdje u blizini nalazi velika baza NLO-a te da je smještena u moru nedaleko od Bonnybridgea. Neki čak i tvrde da su vidjeli letjelice kako se uzdižu iz vode”, rekao je Buchanan i naglasio da je tokom svih tih godina susreo puno tzv. ufologa, ali i da mu nikada i niko nije ponudio objašnjenje šta se zapravo događa u Bonnybridgeu.

Viđenja su započela 1992. godine, kada je lokalni poduzetnik James Walker tokom vožnje između Falkirka i Bonnybridgea ugledao misteriozni i svijetleći objekat u obliku zvijezde kako lebdi na sredini ceste. Objekt je Walkera zaustavio, a susret je završio kada je letjelica nestala nevjerovatnom brzinom.

Uslijedilo je stotine viđenja NLO-a u regiji, a pojavili su se i prvi izvještaji o otmicama.

“Ma kome god da sam se obratio, a otišao sam sve do Škotskog parlamenta, svi su zaobišli pitanje o Bonnybridgeu. Političari, stranke, premijeri …”, potužio se Buchanan i naglasio kako mještani nikada nisu pokušavali zarađivati na pričama o NLO-ima ili vanzemaljcima.

“Otvorena sam uma. Pa i ako iza svega stoji vojska, u redu. Ne znam. Ali zahtijevamo da nam se kaže istina”, zaključio je priču taj vijećnik.

Izvor: net.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti