5 osobina NLO-a koje su nam neobjašnjive

Ovih 5 osobina “Neidentifikovanih letećih objekata” ili po novoj terminologiji “Neidentifikovanih vazdušnih fenomena”, koje su vidjeli mornarički piloti, prkose svakom objašnjenju

ufo2

Znate da je NLO zaradio svoj “neidentifikovani” status kada transkripti iz kokpita elitnih borbenih aviona Mornarice uključuju ovaj mahnit pilotski uzvik: “Holy shit, what is that?”

Kada je Luis Elizondo vodio mali tim u američkom Ministarstvu odbrane koji je istraživao vojne izvještaje o neidentifkovanim vazdušnim fenomenima (UAP), čuo je brojne takve izvještaje – od strane nekih od najviše obučenih stručnjaka u vojsci. Oni opisuju objekte za koje se činilo da su inteligentno kontrolisani, posjedujući aerodinamičke sposobnosti koje daleko nadmašuju sve trenutno poznate vazduhoplovne tehnologije.

Elizondo je sastavni dio istraživačkog tima koji se nalazi na istraživanju History Chanella “Neidentifikovano: Unutar američke NLO istrage”, gdje su nastavili prikupljati izvještaje očevidaca:

“Bijelo je. Nema krila. Nema rotora.”

“Nije letio poput aviona. Bilo je tako nepredvidljivo – visoki G, ogromna brzina, enormno ubrzanje.”

“Nisam vidio trag.”

“Pod vodom je išlo 70-ak čvorova.”

To su izvještaji od pilota borbenih aviona, operatera radara i drugih svjedoka incidenata grupe sa nosača aviona USS Nimitz iz novembra 2004. – bili su među nekoliko šokantnih susreta koje je istraživao neidentifikovani tim. Kada je Elizondo pokrenuo inicijativu Ministarstva odbrane, nazvanu Advanced Aerospace Threat Identification Program, ili AATIP, sastavio je popis izvanrednih, logično-prkosećih sposobnosti koje se najčešće povezuju s neidentifikovanim pojavama u vazduhu, ali pod vodom. On te osobine naziva “pet posmatranih”:

1) Antigravitacijsko dizanje. Za razliku od bilo kog poznatog aviona, ti objekti su viđeni kako prevladavaju Zemljinu gravitaciju bez vidljivog pogona. Takođe im nedostaju sve letačke površine, kao što su krila. U Nimitzovom incidentu, svjedoci opisuju objekte kao cjevaste, u obliku Tic Tac bombona.

2) Iznenadna i trenutna ubrzanja. Predmeti mogu ubrzati ili mijenjati smjer tako brzo da to niti jedan ljudski pilot ne može preživjeti G-sile – ljudi bi bili samljeveni pod takvim ubrzanjima. U Nimitzovom incidentu, radarski operateri kažu da su pratili jedan od NLO-a dok je padao s neba, brzinom 30 puta većom nego što je brzina zvuka. Komadant eskadrile Black Acesa – David Fravor, pilot lovca iz Nimitza koji je poslan da presretne jedan od objekata, usporedio je svoje brze pokrete, kasnije snimljene infracrvenim videom, s onima u ping-pong lopti. Operatori radara na USS Princetonu, dio Nimitzove prevozničke grupe, pratili su objekt koji je ubrzavao od stojećeg položaja do 60 milja u minuti – zapanjujućih 3600 milja na sat. Prema proizvođaču Boeinga F/A 18 Super Hornet, borbeni avion trenutno doseže maksimalnu brzinu od 1,6 Macha ili oko 1200 milja na sat.

3) Hipersonične brzine bez ikakvog “potpisa”. Ako avion putuje brže od brzine zvuka, obično ostavlja “potpise”, kao što su tragovi pare i zvučni udarci. Mnogi NLO susreti bilježe nedostatak takvih dokaza.

4) Niska vidljivost ili prikrivanje. Čak i kada se objekti posmatraju, dobijanje jasnog i detaljnog pogleda na njih – bilo kroz pilotsko opažanje, radar ili neko drugo sredstvo – ostaje teško. Svjedoci obično vide samo sjaj ili izmaglicu oko njih.

5) Prelaz preko medija. Neki UAP-ovi su se vidjeli kako se lako kreću u različitim okruženjima, kao što su prostor, zemljina atmosfera pa čak i voda. U Nimitzovom incidentu, svjedoci su opisali kako NLO lebdi nad “uznemirenjem” koje se penje ispod okeana, inače smirene površine, što dovodi do nagađanja da je drugi brod ušao u vodu. Operator radara USS Princeton Gary Vorhees je kasnije potvrdio od operatera mornaričkog aviona na tom području da se plovilo kreće brže od 70 čvorova, otprilike dva puta brže od nuklearnih podmornica.

Niko se još nije približio objektima koji pokazuju ovakve osobine, tako da njihovo porijeklo još nije poznato. Jesu li oni super-tajni američki projekt odbrane? Dolaze li iz Rusije? Kine? Da li je možda riječ o nacističkim letjelicama? Ili ipak treba priznati da je riječ o vanzemaljcima? Jedino što znamo je da njihove sposobnosti premašuju sve tehnologije koje se trenutno nalaze u arsenalu SAD-a i drugih največih država.

Izvor: fx-files.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti