OBJAVILA SAM OVU SLIKU SVOJE KĆERKE NA INTERNETU I KRENUO JE PAKAO: Cijela zemlja se zbog OVOG DETALJA iživljava na meni i njoj!

Jedna potpuno nevina slika nastala kada je moja kćerka imala godinu dana, postala je izvor zabave internet trolova, a moja kćerkica meta za njihovo iživljavanje.

bebela1

Samo jedna slika, to im je bilo dovoljno, bez činjenica o meni, o mojoj porodici i o bilo čemu drugom, samo slika “debelog” djeteta bila je dovoljna da moja kćerka postane viralna, ali i simbol nove pojave na internetu – vrijeđanja djece zbog debljine. Da, sada i to radimo.

Sve je počelo kada je prije godinu dana moj suprug postavio sliku naše tada 14-mjesečne kćerke na Imgur. Mislio je da je podesio sliku da bude privatna, ali nije. Ovo je naša sretna i zdrava kćerka koja potiče od duge loze bucmastih beba. I ja sam imala iste rolnice i izgledala kao maskota Michellina, i lično mislim da je to preslatko.

Ali komentari ispod slika govorili su drugačije.

– Zašto ti je dijete toliko debelo? Nemojte toliko da je hranite! Očito je da je gojazna – samo su neki od komentara, a komentatori nisu pojma imali da joj je ishrana bila potpuno uravnotežena i da nije bila ni gojazna. Ljekari nisu imali nikakve zamjerke na njen račun. Zapravo, u ovo vrijeme uglavnom je živjela maltene samo od majčinog mlijeka. A ipak je postala viralna kao debela beba.

bebela2

Onda mi se par dana kasnije javila prijateljica iz Australije da mi kaže da je u njihovim lokalnim novinama objavljena slika mog djeteta. Sela sam za kompjuter i ukucala “debelo dijete” i – vidjela svoje rođeno dijete na silnim forumima i sajtovima. Za mene su napisali da zanemarujem dijete, za nju da je morbidno debela.

Ova slika čak je završila i u jutarnjem programu velike televizije u Velikoj Britaniji, gdje su voditelji coktali i bili zabrinuti zbog ruku moje kćerke. I danas se žderem što smo slučajno podijelili njenu sliku sa internetom, ali nisam ni sanjala da ljudi mogu da budu ovako zli. Zamislite sebe na mom mjestu, zamislite da se cijeli svijet ruga vašem djetetu a vi ne možete da uradite ništa, baš ništa, da ga zaštitite. Zato dobro pazite gdje kačite slike djece, i još važnije, odgajajte svoju djecu tako da im ne pada na pamet da se podsmjehuju bilo kome.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti