NLO I EKSPERIMENTI: CIA objavila 13 miliona stranica tajnih dokumenata

Američka Centralna obavještajna agencija (CIA) deklasifikovala je više od 13 miliona stranica dokumenata koji su na sebi imali obilježje “povjerljivo” ili koje je bilo vrlo teško dobiti na uvid.

ciaufo

Dokumenti su pušteni u javnost nakon velikog pritiska i niza tužbi protiv CIA-e. Prema pisanju BBC-a, objavljene stranice sadrže obavještajne brifinge, istraživačke radove, svjedočanstva o susretima sa neidentifikovanim letećim objektima i rezultate eksperimenata nad pojedinim osobama.

Na stranici CIA-e se od danas nalazi više od 800.000 novih deklasifikovanih dokumenata na 13 miliona stranica.

Među dokumentima se nalaze informacije o Henryju Kissingeru koji je bio ministar vanjskih poslova SAD-a za vrijeme predsjedavanja Richarda Nixona i Geralda Forda. Takođe, među papirima se nalazi veliki broj dokumenata o naučnim istraživanjima.

Među neobičnim temama nalazi se ‘Stargate’ program u kojem su se stručnjaci bavili pitanjem ljudskih sposobnosti u okviru natprirodnog kao što je vanosjetna percepcija.

Među izučavanim osobama je i poznati navodni vidovnjak Uri Geller koji je, ako je suditi prema dostupnim dokumentima, u konstrolisanim uslovima djelomično uspio replicirati crteže smještene u susjednoj zatvorenoj sobi.

Drugi zanimljivi dokumenti dotiču se svjedočanstava i opisa susreta sa neidentifikovanim letećim objektima, piše BBC.

Izvor: freshpress.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti