NEVJEROVATNE ČINJENICE: Ovo su tri otkrića iz Egipta koja se ne uklapaju u zvaničnu istoriju

Drevni Egipat, zemlja faraona, zemlja u kojoj je sve moguće i u kojoj je magija realnost, puna nevjerovatnih otkrića koja se suprotstavljaju konvencionalnoj istoriji

Postoje tri otkrića koja su se značajno istakla u tome, koja prkose mainstream istoriji i koja ni do danas nisu razjašnjena.

Velika Sfinga u Egiptu: Spomenik star 800.000 godina

U pitanju je drevna građevina koja zbunjuje istraživače još od trenutka kada je otkrivena, a ni danas još niko nije uspio tačno da odredi starost Sfinge pošto ne postoje pisani zapisi o njoj. Ipak, dva ukrajinska istraživača smatraju da je Velika sfinga stara čak oko 800.000 godina!

Prema studiji predstavljenoj na Međunarodnoj konferenciji geoarheologije i arheomineralogije u Sofiji pod nazivom “Geološki aspekt problema datiranja Velike sfinge”, ova građevina je stara 800.000 godina, što se ni na koji način ne uklapa u istoriju koja se danas uči u školama.

Maničev i Parkomenko su uočili da su na ovoj građevini prisutni tragovi erozije slični onima na kamenju koje se nalazi kraj obale i u koje udaraju talasi.

Stoga su naučnici pomislili da je ovakav vid erozije uticao na spomenik hiljadama godina, što znači da se ona ne može pripisati izlivanju Nila.

Velika piramida iz Gize: Drevni spomenik koji je znatno stariji nego što se do sada mislilo

Kada se govori o Velikoj piramidi iz Gize, postoje dvije stvari koje niko ne može da objasni. To su tačna starost piramide i način njene izgradnje. Treće pitanje bi moglo da bude: koja je njena svrha?

Znamo da nije u pitanju grobnica, ali šta bi drugo mogla da predstavlja? U školi su nas učili jedno, ali činjenice o piramidi pokazuju nešto sasvim drugo.

Kao prvo, analiza je pokazala da je piramida sačinjena od oko 2.300.000 kamenih blokova težine od po 2-30 tona, a da su neki kameni blokovi teški i preko 50 tona.

Nameće se pitanje kako su Egipćani uspeli da prenesu ovo kamenje i sagrade piramidu? Interesantno je da je spoljni sloj sastavljen od 144.000 zaštitnog kamenja koje je veoma uglačano i izravnato na tačnost od 1/40 cm i debljinu od 2,5 metra, a koje teži po 15 tona.

Kao da to nije dovoljno nevjerovatno, ćoškovi piramide su tako napravljeni da mogu da pretrpe širenje zbog toplote i zemljotrese. Upravo to svojstvo je omogućilo piramidi da ostane čitava hiljadama godina.

Istraživačima glavobolju zadaje i malter koji je korišten za izgradnju, a čije je porijeklo nepoznato. Njegov hemijski sastav ne može biti reprodukovan.

Inače, jaje noja koje se nalazi u Nubijskom muzeju, južno od Egipta, ukazuje na to da je piramida iz Gize starija nego što se mislilo. Jaje sa jedne strane ima sliku biljaka i nojeva, dok se na drugoj strani može vidjeti Velika piramida iz Gize.

To je nevjerovatno zato što se vjeruje da su ljudski ostaci koji su pronađeni u istoj grobnici kao i jaje noja stari  7.000 godina, dok mainstream arheologija tvrdi da su piramide stare oko 4.500 godina.

Torinski papirus: Drevni dokument koji preispituje istoriju

Torinski papirus je veoma važan drevni dokument, iako nije u potpunosti očuvan. Na njemu se nalazi drevni tekst napisan na hijeratskom jeziku.

Vjeruje se da se na prvobitnom dokumentu nalazilo 300 imena kraljeva, sa godinama, mjesecima i danima vladavine kraljeva koji su bili na vlasti u drevnom Egiptu.

Dokument su vjerovatno sastavljali Egipćani i upravo on služi za određivanje hronologije prije vladavine Ramzesa II. Od dijelova koji postoje, moguće je sastaviti 8 dinastija faraona, među kojima su Prečasni od Memfisa, Prečasni od Sjevera i Šemsu Hor (Pratioci ili Horusi), koji su vladali prije Menesa.

Posljednje dvije rečenice koje izgleda predstavljaju rezime čitavog dokumenta su naročito interesantne i podsjećaju na listu sumerskih kraljeva:

“Prečasni Šemsu Hor, 13.420 godina; Vladavina prije Šemsu Hor, 23.200 godina; Ukupno 36.620 godina”.

Prema Euzebiju iz Cezareje, rimskom istoričaru i hrišćanskom polemičaru grčkog porijekla, dinastija bogova je upravljala Egiptom 13.900 godina.

Prvi bog je bio Vulkan, koji je otkrio vatru, zatim je došao Sosis, bog Sunca, pa Izis, Oziris, Tajfun (brat Ozirisov) i Horus, sin Izis i Ozirisa.

Nakon njih je usljedila dinastija heroja i polubogova koji su vladali 11.025 godina. To je ukupno 24.925 godina. Oko 3000. godine prije nove ere se pojavio prvi “ljudski” egipatski faraon.

Izvor: webtribune.rs/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti