Londonska kompanija za 299 dolara ugrađuje ČIP pod kožu! Zainteresovani?!

Proizvođač mikročipova (potkožnih implantata) Walletmor sa sjedištem u Londonu predstavlja mikročip koji se može ugraditi u ruku i koji će raditi s digitalnim novčanikom za beskontaktna plaćanja.

Tehnološka kompanija je rekla da će mikročip raditi s aplikacijom “Purewrist” i da procedura implantacije traje samo 4 minuta.

Implantat je sada dostupan javnosti za 299 dolara.

BBC je objavio :

Mikročip je prvi put implantiran u čovjeka još 1998. godine, ali je tek u protekloj deceniji tehnologija postala komercijalno dostupna.

A kada je riječ o implantabilnim čipovima za plaćanje, britansko-poljska firma Walletmor kaže da je prošle godine postala prva kompanija koja ih je ponudila na prodaju.

“Implantat se može koristiti za plaćanje pića na plaži u Riju, kafe u New Yorku, frizure u Parizu – ili u vašoj lokalnoj prodavnici”, kaže osnivač i izvršni direktor Wojtek Paprota. “Može se koristiti gdje god se prihvataju beskontaktna plaćanja.”

Walletmorov čip, koji teži manje od grama i malo je veći od zrna pirinča, sastoji se od sićušnog mikročipa i antene umotane u biopolimer – materijal prirodnog porekla, sličan plastici.

Gospodin Paprota dodaje da je potpuno bezbjedan, da ima odobrenje regulatora, da radi odmah nakon implantacije i da će ostati čvrsto na svom mjestu. Takođe nije potrebna baterija ili drugi izvor napajanja. Kompanija kaže da je sada prodala više od 500 čipova.

Mikročipovi postaju sve popularniji u Švedskoj, a sada Šveđani ugrađuju vakcinalne pasoše u svoje ruke ili negdje drugo pod kožu.

Jeste li zainteresovani?!

Izvor: webtribune.rs/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti