NE SVIĐA VAM SE KAKO ISPADATE NA SELFIJIMA? Izgledate drugačije uživo, a evo zbog čega!

Najbolje da temu odmah počnemo sa šokantnom činjenicom: američka akademija plastične i rekonstruktivne hirurgije zapazila je izuzetan porast od 55 posto kada su u pitanju pacijenti koji žele operaciju kako bi izgledali bolje na “selfijima”.

selfi1

Da, “selfi” je totalno zaludio svijet, ali izgleda da pronalaženje dobroga svjetla, korištenje najboljeg pudera, najljepšeg filtera i kasnije malo retuširanja više nije dovoljno.

Naučnici i hirurzi već neko vrijeme pokušavaju da dokažu da kada se slikamo sami, kamera nam je vrlo blizu lica, čak i ako ruku ispružimo koliko možemo zbog čega kamera stvara distorziju našeg lica. Selfi je kao jedan od onih efekata u ogledalu koje iskrivljuje, kakvi postoje u zabavnim parkovima – naprosto ne izgledaju kao vi.

selfi2

“Godinama slušam kako mi pacijenti ili članovi njihove porodice govore ‘Pogledaj mi nos, tako je veliki!’ i pokazuju svoj selfi. Uvijek im kažem isto: ‘Tako ne izgledaš’. Selfiji posebno iskrivljuju nos, a to sam odlučio i da dokažem”, izjavio je Dr. Boris Paskover. Na kraju je u tome i uspio. Pokazalo se kako selfi uhvaćen 30 centimetara od lica čini nos širim za 30 posto!

Usput je saznao i koliko bi dugu ruku trebalo da imate za najbolji selfie: ravno 152.4 centimetra.

Izvor: kurir.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti