Branko Đurić Đuro: “Kako sam Brad Pitta naučio da igra ćize-blize”

Đuro se sa popularnom glumicom Angelinom Jolie i njenin nekadašnjim suprugom Bradom Pittom upoznao tokom snimanja filma “U zemlji krvi i meda” 

Ostvarili su odlične prijateljske odnose, piše espreso.rs

– Moja supruga Tanja bila je sa mnom na snimanju i čak je više i od mene oduševljena Angelinom, pošto su se dobro slagale. Kćerka Zala takođe je bila na setu i bilo je veoma zanimljivo, a i neobično kada smo Brad, Angelina, ona i ja sjedili na jednoj stanici i pili čaj. Angelina je gledala Zalu i komentarisala da ne zna da li liči više na Tanju ili mene. Ja sam joj rekao: “Vidiš da je lijepa na mene”, a Brad je počeo glasno i teatralno da se smije. Zala je samo rekla: “Tata, meni je neobično da Angelina Jolie pita na koga više ličim” – prisjeća se Branko koji je saradnju sa ovo dvoje popularnih holivudskih glumaca započeo na njihov poziv.

– Gledali su sve moje filmove, čak i one koje sam snimao u Italiji. Na kraju je ispalo da je Brad gledao više mojih nego ja njegovih ostvarenja. Kada smo razgovarali, imao je više pitanja za mene nego ja za njega. Bio sam u Londonu kod poznate casting menadžerke Gayle Stevens.

bdd2

Ona mi je rekla da se za mene interesuje velika zvijezda koja bi voljela da igram u njenom filmu. Poslije nekoliko mjeseci saznao sam da je riječ o Angelini, a u međuvremenu mi je poslala e-mail. Dopisivali smo se, a ja sam joj sugerisao kako bi neke scene u filmu trebalo da izgledaju – otkriva glumac koji će snimanje filma u Budimpešti pamtiti po nizu anegdota.

– Tokom dva mjeseca imao sam 27 dana snimanja koja su trajala bukvalno po cijeli dan i bilo je iscrpljujuće. Angelina je stvarno prijatna osoba. Kada smo se prvi put vidjeli, komentarisala je da ima osećaj da se poznajemo već sto godina. Komunikativna je, draga i mila. Njih dvoje su ljudi koji odišu čovječnošću. Njeno angažovanje u humanitarnom radu nije gluma jer je ona stvarno takva. Sa Bradom sam se na setu igrao ćize-blize, a riječ je o staroj sarajevskoj igri – bacanju novčića što bliže određenoj crti. Poznat sam po tome da na snimanjima uvijek smišljam neke igre, tako da ih ni ovaj put nije nedostajalo. Brad ima hiljadu fotoaparata i non-stop je nešto fotografisao. Došlo je do toga da smo morali da mu kažemo: “Daj Brad, ostavi nas malo na miru” – sumira svoje utiske popularni Đuro.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti