Na samrti priznao : “Ja sam ubio princezu Dianu.” (VIDEO)

Penzionisani agent MI5, John Hopkins (80), priznao je niz nevjerovatnih ubistava otkad je izašao iz bolnice u Londonu rekavši da mu je preostalo nekoliko nedjelja života i da ne želi da umre, a da ne kaže istinu.

shooter

Hopkins tvrdi da je bio uključen u 23 ubistva britanske obavještajne agencije između 1973. i 1999., uključujući i ubistvo princeze Diane.

Hopkins, koji je 38 godina radio kao operativac za M15, tvrdi da ga je ta služba često koristila za diskretna ubistva pojedinaca koji su smatrani prijetnjom po sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva.

Obučen i kao mašinski inženjer i stručnjak za municiju Hopkins tvrdi da ima veliko iskustvo u konvencionalnim metodama ubijanja, uključujući hemikalije i otrove. Britanski obavještajac tvrdi da je bio dio ćelije od sedam operativaca koji su sprovodili političke atentate širom Velike Britanije. Većina žrtava bili su političari, aktivisti, novinari i vođe sindikata.

Za prinezu Dianu kaže da je bila jedinstvena među svojim žrtvama i jedina žena koju je ikad ubio, kao i jedina osoba iz kraljevskog društva. Ona je takođe jedina žrtva čiju je smrt naredila sama kraljevska porodica. Hopkins kaže da se osjeća “ambivalentno” zbog smrti princeze Diane. S jedne strane, ona je bila “lijepa, ljubazna žena” koja nije zaslužila da joj se život prekine, ali je prema njegovom mišljenju ugrozila britansku krunu.

“Kraljevska porodica imala je dokaze da planira da se razvede od Charlesa. Znala je previše kraljevskih tajni. Moj šef mi je rekao da ona mora da umre. Primio je naređenje direktno od princa Phillipa i morali smo to da uradimo tako da izgleda kao nesreća. Nikada prije nisam ubio ženu, a još manje princezu, ali izvršio sam naređenje. Učinio sam to za kraljicu i zemlju. Slijedeća faza na visokom nivou zavjere uključivala je medije koji su odradili svoj dio posla.

Bila je to dobro organizovana i vođena operacija. Britanski novinari odgovorni su urednicima koji odgovaraju oligarhima koji žele da se dodvore i budu blizu porodice zločinaca u Bakingemskoj palati. Nema slobodne štampe u Britaniji”, rekao je Hopkins.

Bivši obavještajac provodi svoje posljednje dane kod kuće, rekao je da očekuje da ga pritvore poslije njegovih priznanja. Hopkins je objasnio da će svaka istraga o aferi biti teško dokaziva i “vrlo komplikovana” jer postoji nekoliko pisanih zapisa o tajnim MI5 aktivnostima, a “većina mojih kolega već je mrtva”.

“Najvažniji svjedok u ub1stvu princeze Diane, Hopkinsov šef, umro je od srčanog udara 2000-ih, a princ Phillip naravno, nikada neće biti optužen. Ako princ Phillip ikada dopusti da ga analizira psihijatar, siguran sam da bi ga proglasili psihopatom. Ima sve mračne trijade.”

Na pitanje zašto nije odbio da ubije Dajanu objasnio je: “Mi u službi MI5 zaklinjemo se na odanost Kruni. U najboljem slučaju da sam odbio bio bih proglašen za izdajnika poslije čega bi mi uništili život.”

Pogledajte video:

Izvor: zabavno24.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti