Igralište mrtve djece: Najukletiji park u Americi

U šumarku, između starih bukovih stabala u blizini groblja Maple Hill u Huntsvilleu, Alabama, nalazi se vrlo malo i neugledno igralište.

Na njemu se nalazi nekoliko ljuljački i tobogan s ljestvama. Službeno se ovo mjesto zove “Drost Park”, ali ga mještani, svi do jednog, zovu “Igralište za mrtvu djecu”.

Groblje Maple Hill samo po sebi je istorijsko mjesto, najveće je i najstarije državno groblje koje postoji još od 1822. Groblje i okolni park poznati su po mnogim mračnim legendama, uključujući i duhove, pa je stoga jedno od najukletijih mjesta u Sjedinjenim Državama.

Što se tiče igrališta, iako je na njemu nedavno postavljena moderna oprema, lokalna djeca praktično ne dolaze da se igraju ovdje (osim tinejdžera koji su čitali urbane legende).

Činjenica je da s početkom sumraka na ovom mjestu počinju paranormalne aktivnosti. Čuju se dječji glasovi, vriskovi, šapat, veseli smijeh.

Ponekad su lokalni stanovnici, koji bi se ovdje zatekli u sumrak, viđali čak i nejasne polu-zamagljene siluete i čuli lupanje dječjih nogu u trku. Kažu i da se u isto vrijeme ovdje čuje udaljeni ženski glas, koji kao da doziva svoje dijete sa igrališta. Međutim, ovaj glas dolazi iz smjera groblja.

Paranormalne aktivnosti se ovdje događaju između 22 sata i 3 sata ujutro.

O tome kakvi se dječiji duhovi ovdje igraju, mišljenja su podijeljena. Neki istraživači su sigurni da se radi o duhovima djece koja su pokopana na groblju. Drugi kažu da su duhovi na groblju uglavnom mirni, dok su aktivni duhovi duhovi ljudi koji su umrli nasilnom smrću. Na groblju su sahranjivani obični građani, koji su uglavnom umirali od starosti ili bolesti.

S tim u vezi podsjećaju da je šezdesetih godina prošloga vijeka na ovom području nestalo nekoliko djece čija su rastrgana tijela kasnije pronađena na području parka. Neko je ubio djecu sa bestijalnom okrutnošću, ali ovaj serijski manijak nikada nije uhvaćen.

 

Duhovi ove izmučene djece od tada su se izgleda počeli igrati na igralištu. Moguće je da je ova verzija istinita, budući da do 60-ih godina ovdašnje igralište nije bilo poznato ni po čemu paranormalnom.

Prema glasinama, ovaj je manijak živio u napuštenom rudniku, a tamo je, zapravo, tih godina živio neki skitnica, ali protiv njega nikada nije podignuta optužnica.

Izvor: mysticalmagazine.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti