Majka šokirana: Moju kćerku nisu željeli da prime u vrtić zbog imena!

Da stvari budu bizarnije, nije riječ ni o kakvom škakljivom ili problematičnom imenu – djevojčica se zove Ela. No, vrtić je imao svoje obrazloženje i to prilično apsurdno.

dijete

Dakle, ovakva diskriminacija nije rezultat toga što je ime na bilo koji način uvredljivo, vulgarno ili pogrešno po vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

U objašnjenju koje su roditelji dobili pisalo je da je nemoguće da njihova kćerkica pohađa taj vrtić iz razloga što “u grupi već postoji jedna djevojčica koja se zove Ela”.

Šokirana i izrevoltirana ova majka je o tome obavijestila javnost na različite načine – putem medija, ali i preko društvenih mreža.

“Žao nam je, već imamo jednu Elu”, započeo je vrtić poruku koju su proslijedili majci, pa su dodali: “Ako imamo dvije Ele, neće im biti jasno kojoj se obraćamo kad izgovorimo ime.”

Ovaj mail je majka objavila u cjelosti u svom postu na Facebooku, a opravdano je izazvao bijes korisnika i pregršt negativnih komentara.

“Dječija imena se moraju sastojati od najmanje 12 znakova, jedne brojke i jednog interpunkcijskog znaka”, napisao je jedan korisnik. “I svakih 90 dana ga treba mijenjati!” dodao je sarkastično drugi.

Izvor: yumama.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti