Kućni trikovi za koje nije potrebno ništa osim PLASTIČNE FOLIJE

Samoljepljiva folija je korisna za mnogo stvari, a ne samo umotavanje hrane. Ona vam, između ostalog, može pomoći u održavanju kuhinje čistom i u borbi protiv dosadnih insekata. Mi vam otkrivamo šta još sve možete učiniti sa njom. Sigurni smo da svi imate samoljepljivu foliju u kući, a da vam nije ni palo na pamet da uradite ovako nešto sa njom.

1. Otvaranje tegle

t1

Ako ne možete da otvorite teglu, obmotajte poklopac samoljepljivom folijom. Ona će spriječiti klizanje pa će otvaranje tegle biti mnogo lakše.

2. Spriječite sušenje farbe

t2

Ako pravite pauzu dok farbate, umotajte četku i farbu u foliju. Na taj način ćete spriječiti stvrdnjavanje četke i sušenje površine farbe.

3. Napravite zamku za mušice

t3

Da biste se riješili dosadnih mušica, napravite ovu jednostavnu zamku. Stavite isječeno voće u čašu, prekrijte je samoljepljivom folijom i na njoj probušite male rupe. Privučene slatkim mirisom voća, mušice će ući kroz rupice u čašu, ali neće moći tako lako da izađu.

4. Zaštita nesesera za šminku

t4

Ako planirate da na putovanje nosite tečnu šminku, ali brinete da bi mogla iscuriti u neseser, ispod poklopca stavite samoljepljivu foliju. To će spriječiti curenje krema i ulja.

5. Otpušavanje WC šolje

t5

Pomoću samoljepljive folije, možete otpušiti WC šolju. Obmotajte šolju samoljepljivom folijom, a ivice zaljepite ljepljivom trakom. Onda pustite vodu (folija bi trebalo da nabrekne). Nakon toga, gurnite foliju nekoliko puta. Akumulirani vazduh ispod nje će potisnuti začepljenje u kanalizaciju.

6. Više ne morate da perete sudove

t6

Ovaj trik je pogodan samo za one koji su dostigli neki novi nivo lijenosti. Tanjire obmotajte folijom, a nakon obroka samo je skinite zajedno sa ostacima hrane. Na ovaj način, tanjiri uvijek ostaju čisti. Možda je zgodno, ali je priznajemo da je previše čudno. Zar biste poslužili romantičnu večeru na tanjirima uvijenim u foliju?

Izvor: brightside.me

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti