Kraljica napušta tron: Evo ko je prvi kandidat da je naslijedi …

Kao što je svima poznato, kraljica Elizabetha je već dugo godina na tronu i mnogi su se zapitali da li će se ikada odreći svoje krune. To su se pitali jer se znalo dešavati da kraljevi abdiciraju, odnosno, odreknu se krune u korist dijeteta ili nekog drugog nasljednika koji dolaze nakon  njega.

elizabeth

Tako se i sada postavilo pitanje da li bi ona abdicirala u korist svog sina Charlesa koji je sljedeći nasljednik. Kao što smo mogli zaključiti, s obzirom na to koliko već vlada, ona to i nije planirala.

Iz kojih razloga, to ona samo zna. Navodno je kraljica željela da smjena vladara bude “kako to nalaže priroda”.Isto tako, kraljica se brine o tome da Charles bude spreman i jak da bude vladar.

Kako se navodi, ako doživi 95. godinu, kraljica će tek tada abdicirati u korist sina Charlesa koji će postati vladar. Vidjećemo kako će se dalje situacija razvijati.

Odnosi između Elizabethe i Charlesa su izuzetno dobri, a kao primjer se navodi zgoda sa zabave koja se održala povodom njenog 92. rođendana.  Tada  je Charles držao govor, koji je bio toliko dobar da je kraljici izmamio veliki osmijeh na lice.

Izvor: viralnodanas.info

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti