Kako izgleda jedan dan najbogatijeg čovjeka na svijetu

Poznato je da šef Amazona Jeff Bezos dan započinje doručkom sa svojom porodicom kao i da se ne budi uz pomoć budilnika ili alarma.

jeff1

Zakazuje iznenađujuće malo sastanaka, a svakodnevno u svom rasporedu ostavi dovoljno vremena i za pranje suđa.

Najbogatiji čovjek na svetu nije ljubitelj fraze o ravnoteži između posla i privatnog života jer smatra da je isključiva, odnosno da implicira da jedno isključuje drugo. Za svoje nove radnike, ali i sve koji su na upravljačkim pozicijama, ima vrlo koristan savjet. Posao i privatni život treba doživljavati kao dva vrlo povezana dijela života.

– Riječ je zapravo o krugu, a ne o ravnoteži – smatra Bezos. Takođe navodi i da je odnos između njegovog posla i privatnog života recipročan.

– Ako sam zadovoljan u privatnom životu, dolazim u kancelariju sa ogromnom voljom – istakao je Bezos na nedavnom događaju u organizaciji Business Insidera.

jeff2

– Isto tako, ako sam sretan na poslu, kući se vraćam ispunjen ogromnom energijom. Nikad ne želite da budete ona osoba u kompaniji, a svi znamo barem jednu takvu, koja samom svojom prisutnošću na sastanku isiše svu energiju iz prostorije. Želite da dođete na posao i svima date podršku za uspješan dan – zaključio je osnivač Amazona.

Izvor: krstarica.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti