SAUDIJSKA PRINCEZA NE NOSI HIDŽAB, A SVOJOM LJEPOTOM OSTAVLJA BEZ DAHA: Gdje god se pojavi ruši predrasude o arapskim ženama

Ameerah Al Taweel je princeza Saudijske Arabije koja inspiriše svojom željom da ovaj svijet bude bolje mjesto za život

ameerah1

Njenu nevjerovatnu priču obavezno pročitajte u nastavku.
Princeza Ameerah je lijepa, samouvjerena i hrabra žena. Ona se bavi humanitarnim radom ne samo u Saudijskoj Arabiji, već i širom svijeta. Posjetila je više od 70 zemalja kako bi razumjela i uključila se u rješavanje njihovih glavnih problema.
ameerah2
Princeza se bori protiv siromaštva i posljedica nesreća. Učestvuje u dobrotvornim organizacijama, uspostavlja skloništa u zapadnoj Africi, pruža pomoć žrtvama poplava u Pakistanu, otvorila je i Centar za islamske studije na Univerzitetu u Kembridžu i vodila misiju pomoći Somaliji.

Izjavila je da želi da bude prva žena koja će voziti u na saudijskim putevima. Neprestano se bori za osnaživanje žena u Saudijskoj Arabiji i zbog toga joj svakodnevno prijete.

ameerah3

Osim svojim impresivnim djelovanjem, Ameera pažnju privlači i nepogrešivim ukusom u modi.

Često se njeno ime može pronaći na listama najbolje odjevenih žena svijeta, a svojim modnim odabirima odskače od ostalih članica svjetskih kraljevskih porodica te odbacuje tradicionalni modni izraz.

ameerah4

Princeza Ameerah je savršeni primjer osobe koja ima nevjerovatnu ljepotu, pamet i ljubazno srce.

Izvor: novi.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti