Kako da uživate u kišnom danu

1. Otvorite prozor dok kiša pada. Lezite i neka vas zvuk kiše smiruje. Ako je vrijeme za spavanje, utonite u san uz zvuk kišnih kapi.

2. Dobro se utoplite ukoliko je vani hladno. Ne otvarajte prozor, osim ako je temperatura podnošljiva. Umjesto toga, ugnijezdite se ispod svoje omiljene deke i slušajte zvuk kiše na krovu. I da – isključite televizor!

3. Usredotočite se na vaša osjetila. Pogledajte kišne kapi dok stvaraju lokve, slušajte različite tonove, od blagog šuma kiše u dalekoj izmaglici pa do glasnijih velikih kapi koje pune lokve dok klize s krova. Dišite duboko, uzimajući svježinu zraka koju samo svježe kiša donosi.

4. Izvedite djecu na kišu u njihovim gumenim čizmama i kabanicama. Pustite ih da skakuću okolo po lokvama i kiši (obucite i svoje gumene čizme i pridružite im se ako imate potrebu da se bar malo osjetite kao dijete opet). Djeca mogu ponijeti i svoje gumene patke i druge igračke za kupanje ili se mogu zabaviti tražeći mjesta gdje su se životinje (ptice, vjeverice, mačke …) sakrile od kiše. Ako imate mravinjak u blizini, pustite ih neka istraže šta mravi rade. Pitajte ih jesu li vidjeli da mravi ulaze u kuću da vas upozore da kiša dolazi!

5. Odmorite se malo od posla ili igre i gledajte kišu kako pada kroz prozore. Opustite se i dišite duboko. Pitajte druge da vam se pridruže.

6. Napravite svoj omiljeni obrok koji vas nekako povezuje s kišnim danima. To će vam vratiti sjećanja i razveseliti vas.

7. Učinite sve one stvari koje ste “čuvali” za ovakav kišni dan. Složite svoj omiljeni puzzle, završite svoj davno zaboravljeni projekat drvene kućice za ptice, pročitajte roman, plešite s voljenom osobom na podu dnevne sobe.

8. Izađite u kino ili restoran. Trebat će vam kišobran ili kabanica, ali nakon što se ponovo nađete u zatvorenom prostoru, zaboraviti ćete na to kakvo je vrijeme.

9. Popijte vrući čaj i uživajte svakom gutljaju pored sebi drage osobe.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti