Nestao bez traga, sumnjaju u otmicu NLO-a

U njegovoj su sobi pronađene šifrovane knjige, bizarni simboli, slike …

Student psihologije, entuzijast u lovu na vanzemaljce i svakako neobičan momak, student iz brazliskog grada Acre izazvao je pravu pomutnju na internetu nakon što je netragom nestao.

Bruno Borges (25) nestao je iz svog doma u ponedjeljak 9. aprila 2017. dok je radio na onom što je nazvao “tajnim projektom”. Njegov je nestanak izazvao veliko zanimanje nakon što je bizaran video snimljen u njegovoj spavaćoj sobi procurio u javnost, a brojne su špekuacije kako su ga oteli vanzemljaci. U sobi je pronađen i kip Giordana Bruna, italijanskog filozofa čiji je rad Bruno Borges htio završiti, a koji je bio jedan od prvih koji je sumnjao u postojanje života izvan Zemlje.

Njegova soba je prekrivena čudnim, okultnim simbolima povezanim sa sotonizmom i znakovima iluminata. Osim toga, na zidu je pronađen i jeziv autoportret Borgesa sa vanzemaljcem. 

Borgesova rodbina kaže kako ih je neprestano ispitivao da finansiraju njegov projekt, no odbio im je reći o čemu se tačno radi ili im otkriti detalje, govoreći samo kako piše “seriju knjiga koje će promijeniti čovječanstvo na dobar način”. Uvezani rukopisi, svaki označen s rimskim brojevima, takođe su pronađeni u njegovoj sobi. Pisani su kodiranim jezikom te su puni neobičnih simbola koji se mogu pronaći po cijeloj sobi, a trenutno na njihovom dešifrovanju radi brazilski stručnjak za kompjutere.

U jednom od odgonetnutih odlomaka stoji: “Lako je prihvatiti ono što su nas učili tokom cijelog djetinjstva, a pogrešno je. Teško je, kao odrastao čovjek, razumjeti da su nas pogrešno učili te da je istina ono u što ste sumnjali kao dijete. Drugim riječima, ako se želite uklopiti u sistem, vaše ponašanje je određeno te vas stavlja u milost vjerovanja koja su već osigurana kroz razne dogme i rituale, s masama.”

Borgesa je posljednji put vidjela njegova porodica kad su se sreli na ručku prethodni mjesec, nakon čega su roditelji otišli na duži put. Kad su vratili, otkrili su kako je iz svog doma uklonio pokućstvo te nakrcao zidove simbolima, riječima i slikama. Njegova je starija sestra Gabriella otkrila kako je cijelo vrijeme odsutstva roditelja držao sobu zaključanom.

– Rekao je kako radi na svom projektu, a ja sam ga kao sestra nastavila ispitivati. Umirio me s riječima da će mi za dvije sedmice objasniti o čemu se radi. Nije mi to bilo u redu, ali je on punoljetan i mislila sam kako trebam poštivati njegovu privatnost. Smetalo mi je, no šta sam mogla – razvaliti vrata? – izjavila je nakon bratova nestanka.

Njegova je majka Denise priznala kako je njen sin bio okupiran idejama postojanja vanzemaljskog života.

– Jedino što mi je rekao je da piše 14 knjiga koje će promijeniti čovječanstvo, a htio ih je patentirati jer je vjerovao kako je stvorio novu teoriju. Tražio me za pomoć i rekla sam mu da ću ih pročitati – rekla je majka nestalog studenta.

Pogledajte video:

Izvor: express.24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti