JELOVNIK NEPOBJEDIVOG USAINA BOLTA: Čime se hrani najbrži čovjek u istoriji!

Na Olimpijskim igrama održanim u Riju jamajćanski sprinter uspio je da se izjednači sCarlom Lewisom po broju osvojenih medalja (devet) i potvrdi ono što smo svi znali: da će Bolt zauvijek ostati legenda svjetskog sporta.

Kako je jednom prilikom sam istakao, on trenira na rodnoj Jamajci, a njegovi treninzi obično su veoma dugi i odvijaju se po vrelim danima, što utiče na njegov plan ishrane.

“Tokom dana jedem tek toliko da imam energiju za trening i tako da hranu što brže svarim. Međutim, noću, prije nego što odem na spavanje jedem dosta hrane. Moj trener želi da jedem što više povrća, tako da to radim više nego išta drugo. Jedem i brokoli iako ga ne volim”, otkrio je Bolt.

Kada ste najbrži čovjek na planeti, imate određene beneficije i prednosti, a jedna od njih svakako je činjenica da Bolt ima sopstvenog kuhara. On počinje dan uživajući u jednostavnom sendviču s jajima, zatim provodi dvadeset minuta u teretani, da bi potom ručao laganu pastu s usoljenom govedinom ili ribom. Tek poslije toga ozbiljnije pristupa treningu.

JELOVNIK ŠAMPIONA

Doručak

Sendvič s jajima

Ručak

Pasta s usoljenom govedinom

Tokom cijelog dana

Mango, ananas, jabuke

Večera

Jamajćanske knedle

Izvor: story.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti