Izbjegnite opadanje kose i ubrzajte njen rast uz pomoć jeftinog sastojka iz kuhinje

Postoji mnogo načina da uz pomoć prostog sastojka riješite neke probleme sa zdravljem

soda5

Soda bikarbona poznata je po tome što je široko primjenjiva kako u domaćinstvu, tako i u kuhanju, ali je odlična i za njegu ljepote i rješavanje nekih manjih zdravstvenih problema.

Čuli ste da se ona dodaje jelima, da je odlična za čišćenje kuće, ali možda ne i da je trebate stavljati u kosu. Ona ima fantastičan uticaj na vašu kosu, a možete je koristiti pri redovnom pranju. Jeftina je, bezbjedna za upotrebu i svako može da je priušti. Čisti vašu kosu i čini da ona izgleda zdravo. Ukoliko ste još uvijek skeptični, ovo su samo neke od prednosti upotrebe sode bikarbone u održavanju kose.

Uklanja ostatke nekih drugih proizvoda

Soda može da očisti ostatke nekih drugih preparata, kao što je šampon, balzam za kosu ili sprej za kosu koji mogu da otežaju vašu kosu i učine da izgleda masno.

soda6

Soda uklanja hlor

Ako volite da plivate, znate da hlor negativno utiče na vašu kosu, pa čak može i da joj promijeni boju. Soda pomaže da uklonite hlor sa skalpa i štiti kosu od oštećenja.

Pomaže rast kose

Kada vam je kosa otežana uslijed primjene različitih sredstava onda sporije i raste. Soda može da je očisti bolje od šampona i pomogne joj da raste brže i zdravije.

Napravite sami svoj soda-šampon za kosu

Sve što trebate da uradite jeste da pomiješate vodu i sodu u razmjeri 1 prema 3 u maloj flašici. Što više kose imate to će vam više ove smjese trebati. Za kosu srednje dužine (do ramena) koristite 1 kašiku sode i 6 kašika vode. Možete koristiti sodu i kada je kosa mokra, ali i suha. Ovu smjesu utrljajte u korijen kose pa idite ka krajevima. Ostavite ovu mješavinu da djeluje par minuta i onda isperite toplom vodom.

Izvor: telegraf.rs

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti