Prilikom sušenja kose često griješimo, evo šta treba izbjegavati

Preparate za kosu pogrešno nanosite ukoliko regenerator ne stavljate ravnomjerno i ako ga stavljate na tjeme. To masti kosu i ne smije se raditi. Ulje, kreme, balzame i ostale preparate rasporedite po svakom pramenu ravnomjerno i tada nema greške.

kosa2

Kosu vjerovatno i prerano sušite. Zapamtite kako je ne smijete sušiti čim se istuširate. Prvo je jako dobro iscijedite, potom peškirom osušite, iščetkajte pa tek onda uzmite fen i osušite do kraja kako treba. Ne sušite je ako ima kapljica na sebi, već isključivo blago vlažnu.

Većina ljudi kosu počne sušiti otpozadi. Ne činite to, nego prvo osušite prednje pramenove jer ćete tako kosu lakše dovesti u red.

Nadalje, za bolji volumen vlasi koristite dobar fen, jače snage koji se ne pregrijava brzo. Možete kupiti i one za ravnanje kose te tada koristite manje četke. Njima ukrotite kosu, tako što ćete četkati vlasi sušenja.

Kupite okruglu četku i njome dobro iščetkajte kosu prije početka sušenja te nakon sušenja punovno ravnomjerno iščetkajte. Zatim nanesite ulje za kosu, ali samo na vrhove. Ne kupujte ona previše mirisna jer su intenzivna i dosta jaka pa od njih pucaju vrhovi.

Izvor: jutarnji.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti