I sin je moli da prestane: Žena prosi na stanici, a ima MILIONE!

Kina: Na društvenim mrežama su se pojavili brojni komentari. Neki smatraju da sin zanemaruje majku i da žena vjerovatno prosi jer je usamljena i dosadno joj je

zena1

 

Uposlenici željezničke stanice u u kineskom Hangzhou počeli su putnike upozoravati preko razglasa da ne nasjedaju na priču starice (79) koja tvrdi da je siromašna i zato prosi novac. No ženin sin tvrdi da porodica živi u vili, da posjeduju nekoliko nekretnina od kojih neke iznajmljuju lokalnim biznismenima, a on sam vodi porodičnu firmu. Kaže da su imućna porodica i da imaju puno više novaca od prosječne porodice u tom kraju. Majci je već nekoliko puta rekao da prestane prositi no ona ga ne želi poslušati. Na društvenim mrežama je objavio fotografije svoje majke te je zamolio uposlenike kolodvora da “upozore” ostale putnike na nju.

zena2

Žena prosi svaki dan od 10 do 20 sati i dnevno zaradi oko 30-tak eura. Na društvenim mrežama su se pojavili brojni komentari. Neki smatraju da sin zanemaruje majku i da žena vjerovatno prosi jer je usamljena i dosadno joj je. Sama žena tvrdi da prosi jer ne želi samo sjediti kod kuće te da želi zaraditi dovoljno novca za njegovatelja.

Izvor: 24sata.hr

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti