Priča koju treba zapamtiti: Bogataš je od anđela na samrti tražio SAMO JEDNU STVAR

Budući da je bio bogat, odlučio je da kupi još malo vremena od anđela smrti. Nagađao se dugo, ali anđeo nije htio ništa.

richman

Bogati čovjek bio je na samrti i anđeo smrti došao je da ga posjeti. Radio je dugo i naporno da stekne ogromno bogatstvo i da živi u luksuzu i nije mogao da vjeruje da mu je vrijeme isteklo …

Budući da je bio bogat, odlučio je da kupi još malo vremena od anđela smrti. Nagađao se dugo, ali anđeo nije htio ništa. Očajni bogataš predložio je anđelu:

– Daj mi još samo jedan sat života kako bih mogao da se divim ljepoti na ovoj Zemlji posljednji put i kako bih proveo vremena sa svojom porodicom koju dugo nisam vidio i daću ti sve moje bogatstvo.

Ali anđeo je opet odbio! Konačno, čovjek je još jednom pitao da li može da dobije samo jedan minut, da napiše oproštajnu poruku. Njegova želja bila je uslišena i napisao je poruku:

– Provedite vrijeme koje vam je dato na pravi način. Nisam mogao kupiti ni sat vremena svojim bogatstvom! Slušajte svoje srce i uvjerite se da stvari koje vas okružuju imaju pravu vrijednost, njegujte svaki minut svog vremena.

Izvor: web-tribune.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti