Grupa Bolero – ponovo zajedno nakon 24 godine

Grupa Bolero će nakon 24 godine održati koncert!

Kultni sarajevski klub Sloga 28. juna bit će mjesto gdje će ponovo odjekivati pjesme “Jelena”, “Moja generacija”, “O Jesenjinu”… i u kojima će uživati sve generacije.

Grupa Bolero osnovana je davne 1982. godine, a ime je dobila prema istoimenom slavnom djelu francuskog kompozitora Ravela. Iako su veoma kratko bili na sceni, objavivši svega dva albuma “Na kraju slavlja” 1986. godine i “O Jesenjinu” 1988. godine, ostavili su dubok trag i njihove pjesme slušaju i današnje generacije.

Grupu, poznatu po emotivnim pjesmama, inspirisanim djelima legendarnog ruskog pjesnika Sergeja Jesenjina, danas čine Mustafa Čizmić – vokal, Vedran Kalinić – bas gitara, Dino Olovčić – klavijature, Damir Sinanović Bumbar – bubanj i Mišo Bartulica – gitara.

“Zvučimo kao i prije, možda čak i bolje. Čizma je i prije u grupi bio prateći vokal, tako da nema mnogo promjene”, istakao je Bartulica.

S obzirom da to 24 godine nisu održali koncert, u bendu vlada pozitivna trema. Očekuju da u će u Slogu 28. juna doći sve generacije.

Integralni članak pročitajte na: http://www.klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti