Druženje fanova Liverpoola iz BiH, CG i Srbije u Zenici

Oko 80 navijača Liverpoola iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije danas je u Hennessy pubu u Zenici pratilo utakmicu Evertona i Liverpoola koja je završena bez pobjednika.

Organizator današnjeg okupljanja u Zenici Aldin Vrškić istakao je kako je cilj prije svega druženje, ali i upoznavanje novih članova.

“Mi smo osnovani 2011. godine i danas smo organizovali naše osmo druženje. Liverpool fan klub Bosne i Hercegovine organizator je i prvog regionalnog okupljanja navijača, koje je održano u Sarajevu, a pored toga što se družimo i upoznajemo nove članove, iskoristimo priliku i da organizujemo humanitarnu akciju što je slučaj i danas”, kazao je Vrškić.

Navijači Liverpoola posljednji put su se u Zenici okupili prošle godine kada je Liverpool osvojio trofej Carling kupa, a kako dodaje Vrškić, sličnih okupljanja će biti još mnogo.

“Svaki put pravimo okupljanje u drugom dijelu države, ali eto malo više smo bazirani na Sarajevo, Tuzlu, Mostar i Zenicu. Ljudi uglavnom dolaze iz svih gradova BiH i svi smo kao jedna velika porodica, jer smo postali veliki prijatelji nakon ovih okupljanja”, zaključio je Vrškić.

Današnjem druženju u Zenici prisustvovao je i Crnogorac Branko Vukoslajević koji je organizacijom današnjeg događaja.

“Stari sam prijatelj ove dobre bosanske ekipe i predstavnik sam Crne Gore na ovakvim okupljanjima. Veliko mi je zadovoljstvo odazvati se ovakvim druženjima i putovati sa ljudima koje poznajem sa društvenih mreža. Glavni moj cilj je da upoznam ljude i da se družimo, a organizacija je svaki put bolja i bolja”, izjavio je Vukoslajević.

Organizatori su najavili da će i narednih godina raditi na ostvarenju samo jednog cilja, a to je druženje, uz poruku “You’ll never walk alone”.

Integralni članak pročitajte na: http://www.klix.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti