Da li neskidanje šminke stvarno toliko šteti vašem licu?

Da li je baš sve tako kao što se priča?

sminka1

Skoro svim ženama se u nekom trenutku dogodilo da zaborave da skinu šminku prije spavanja ili ih, da budemo iskreni, jednostavno mrzi to da urade.

Bilo da se radilo o ludom izlasku nakon kojeg smo samo pale u krevet i zaspale ili smo jednostavno bile preumorne nakon dugog dana na poslu, za ovo smo krive gotovo sve.

I sve smo čule da je to nešto što nikako ne smijemo dopustiti, jer je to gotovo najgore što možemo uraditi svojoj koži.

Ali, dobar dio žena ne zna tačno kakvu štetu stvara šminka s kojom prespavaju.

Bubuljice i akne samo su neki od mogućih problema

Šminka popunjava i blokira pore i šminku je važno skinuti prije spavanja upravo zato da biste je uklonili iz pora. Ako sa šminkom ipak prespavate, pore će biti začepljene, ne samo šminkom nego i uljima koja proizvodi koža, zbog čega će se pore proširiti i upaliti, a u najgorem slučaju može se stvoriti i ožiljkasto tkivo.

Do toga dolazi jer šminka sprečava normalnu funkciju žlijezda. One stoga proizvode višak sebuma, što na kožu djeluje upalno.

Važno je znati i kako ulje za kožu ne znači vlagu ili hidrataciju. Zapravo, ulje iritira kožu i povećava rizik od drugih problema poput akni, crvenila i pigmentacije.

Šminka stvara i uljni sloj na koži koji upija nečistoće i bakterije.

Ako prespavate sa šminkom, vašu kožu će gušiti ovaj sloj. Ćelije kože se neće normalno ljuštiti i zamijeniti, a uljne žlijezde mogu imati problema s radom. Koža vam stoga može postati masna i nezdrava.

Dodala je i kako, ako vam se često događa da zaboravite da skinete šminku prije spavanja, može doći do češćeg pojavljivanja bubuljica, ali i problema s aknama, teksturom i osjetljivošću kože.

Izvor: srbijadanas.com

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti