Benedetto Supino: Italijanski dječak koji je mogao zapaliti stvari samo GLEDAJUĆI u njih

Zapanjujuće i opasne sposobnosti dječaka imena Benedetto Supino došle su u žižu javnosti početkom osamdesetih godina, kada je imao samo deset godina.

Dječak Benedetto iz italijanskog gradića Formia, mogao je učiniti da se stvari zapale samo zureći u njih. Često je njegova moć paljenja predmeta bila nehotična, dešavala se samo zbog njegove prisutnosti. Prvi zabilježeni incident dogodio se 1982. godine u zubarskoj čekaonici. Bez razloga, bez upozorenja, strip koji je Benedetto čitao je iznenada počeo da gori.

Jednog jutra ga je vatra probudila u vlastitom krevetu – njegova pidžama je bila u plamenu a dječak je pretrpio teške opekotine.

Drugom je prilikom, uspio je zapaliti mali plastični predmet koji je njegov stric držao u rukama a Benedetto je zurio u njega. Gotovo svugdje gdje bi otišao, namještaj, papir, knjige i ostali predmeti počinjali su da gore. Neki svjedoci su tvrdili da su njegove ruke u tim trenucima sjajile neobičnom bijelom bojom.

“Ja ne želim da se stvari zapale, ali šta da radim?”, rekao je jednom prilikom Benedetto.

Ipak, uz pomoć parapsihologa Demetrio Crocea, Benedetto je uspio da stekne kontrolu nad svojim “talentom”.

Rođen je 5. decembra 1973. godine i danas bi trebao imati 49 godina, međutim, nema nikakvih informacija gdje danas živi i šta mu se sve desilo i dešavalo nakon što je početkom 1980-ih punio naslovnice italijanske štampe.

Izvor: eferrit.com/pozitivno.ba

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Povezane vijesti